Avioane ruse au bombardat poziții ale unei alianțe a rebelilor din Siria

  de - | 1 octombrie 2015, 3:08 PM | Internaţional

  0

  Avioane ruse au bombardat joi poziții ale unei alianțe a rebelilor sirieni din care face parte și gruparea Frontul Al-Nosra, ramura siriană al rețelei Al Qaida, inclusiv în zone rurale din apropierea orașului Jisr al-Shughour (nord-vestul Siriei), a relatat postul de televiziune al-Mayadeen, care emite din Liban, potrivit Reuters.

  Circa 30 de lovituri au fost aplicate de avioanele militare ruse asupra „Army of Conquest”, potrivit aceluiași post de televiziune.

  Raidurile aeriene de joi au vizat, de asemenea, alte ținte în provincia Idlib, inclusiv în zona muntelui Zawiya, precum și în provincia Hama, situată mai la sud.

  Rusia a lansat primele raiduri aeriene în Siria miercuri, atacând ținte ale grupurilor rebele în vestul țării, inclusiv în provincia Homs.

  Provincia Idlib are o importanță strategică mare, întrucât este situată în apropiere de provincia Latakia, de pe coasta siriană a Mediteranei, unde se află fieful președintelui sirian Bashar al-Assad.

  „Army of Conquest” a ocupat unele zone în nord-vestul Siriei, alături de alte grupuri insurgente încă din luna mai, inclusiv orașele Idlib și Jisr al-Shughour, de unde a alungat forțele guvernamentale, avansând spre zonele de coastă.

  Potrivit presei, Frontul al-Nosra luptă atât împotriva armatei siriene, cât și împotriva rețelei extremiste sunnite Statul Islamic.

  Sursa: Agerpres

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.