marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Avioane pe hârtie: a fost inaugurat Terminalul 2 al Aeroportului Arad (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 21 aprilie 2016, 1:17 AM | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Multă lume, chiar multă, la inaugurarea noului Terminal al Aeroportului Arad, o investiție care își așteaptă acum utilitatea, dar – altfel – o construcție frumoasă, modernă, la standarde cu adevărat europene. Da, nu pare deloc a fi un lucru făcut de mântuială, așa cum s-au făcut multe în urbea noastră.

  A fost prezent Adrian Țolea, încă președinte interimar la Consiliul Județean Arad, au fost cei doi directori de la aeroport, Dan Bălăcel și Ovidiu Moșneag, au mai fost doi reprezentanți ai unor operatori de zbor (n.r. ne scapă numele), de la Carpatair și Join Airlines, am remarcat prezența doamnei subprefect Florentina Horgea – nici nu aveam cum altfel în așa companie – și, evident, a fost prezent și Falcă, Gheorghe Falcă, primarul Aradului, aflat, la fel de evident, în campanie. În enumerarea de mai sus i-am prezentat doar pe cei de pe scenă. În fața lor, alții… Constantin Traian Igaș, Gheorghe Seculici, dar și Iustin Cionca, cel care vizează postul lui Țolea, și care astfel ar deveni el „stăpân” peste aeroport. Nu îi uităm nici pe reprezentanții Arhiepiscopiei, prezenți și ei într-un număr însemnat. Dar puteți urmări galeria foto de la finalul articolului.

  Ne-am uitat prin jur. Tot felul de oameni, unii din politica locală, actali sau viitori consilieri locali, deputați, alții din mediul de afaceri, jurnaliști cu duiumul. Ce am remarcat? Că a fost prezent un singur reprezentant de la PSD Arad: Ioan Gligor. De asemenea, poate nu am fost destul de atenți, nu am văzut niciunul dintre cei 9 sau 10 viitori candidați la Primăria Aradului.

  Avem încă un Terminal, ce facem cu el? Teoretic, chiar Ovidiu Moșneag, unul dintre directorii aeroportului, o spune, urmează să ajungă, dar să se mai încălzească afară. Deci, prin vară…. „În a doua jumătate a lunii iunie ar trebui să se opereze deja pe Aeroportul Arad”, spune Moșneag. Aerogara este cu adevărat modernă, fiind cea mai nouă este și una dintre cele mai moderne din țară. Se vede din afară, se vede dinăuntru, se vede la grupurile sanitare. Se vede…

  13020493_478953855637792_734318988_n

  Investiția s-a ridicat la suma de 2 milioane de euro, bani de la ICO Brașov, sumă care urmează să fie plătită în rate, timp de patru ani, de Aeroportul Arad.

  Capacitatea actuală de tranzit este de 500 de pasageri pe oră, iar autoritățile speră să atingă un trafic de 200.000 de pasageri pe an, prin atragerea mai multor operatori.

  Deocamdată însă, lipsește utilitatea. Aradul are avioane doar pe… hârtie. Join Airilines este așteptată să opereze din a doua jumătate a lunii iunie, această companie urmînd să asigure zboruri pe rutele Arad – Viena, Arad – Verona, Arad – Stuttgart și Arad – București.

  Apropo de prezența primarului, el, din nou, ne-a spus probabil a 714-a oară că în Arad, în ultimii 12 ani, a scăzut șomajul, că de la 32 de mii de angajați am ajuns la o cifră de genul 75.000 de angajați. Așa să fie, dar ce facem dom’ primar că din cei 75 de mii, cam 60.000 nu își permit nici măcar un bilet de avion dus, Arad – Verona sau Arad – Viena, pentru că au salariul minim pe economie, și au datorii la întreținere, așa cum ați avut și dumneavoastră – dacă vă mai amintiți – pe la începutul anilor 2000. Din cei 60.000, câteva sute în fiecare an își cumpără bilet la Atlassib, doar dus, ca să muncească în străinătate, în Germania, în Italia, în Austria sau Spania, în Belgia sau Marea Britanie, pentru că în Arad le este foame lor și copiilor lor. Iar iarna le e tare frig…

  PS: Nu noi am sărit de la subiectul privind Terminalul 2 de la Aeroportul Arad ci chiar Gheorghe Falcă. De la kilometrul 0, deocamdată, realitatea se vede altfel…

  IMG_8850

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. no comment…mortua est…acest aeroport asazis..o sa aiba..bani de rascumparat datoriile din..parti,,companii lowcost de care nu a auzit nimeni..afara …ce dea bani o fi..pt taxe de chek inn ..la 30 euro beletu…e clar…inka o gaura buna de acoperit smekereste cu banii alora 75000 de amarasteni…pomeniti papagaliceste de multpreaalesu premar…acest aeroport…daca nu si lungeste pista..va fi doar …un vesnik aspirator de bani publici…amin

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.