Avertizorul în luptă cu corupția

  de - | 7 decembrie 2019, 10:15 AM | Comunicate contra cost

  1

  Printre măsurile cele mai eficiente dedicate prevenirii faptelor de corupție, avertizorul de integritate are nevoie de implementarea urgentă în legislația și practica instituțională din România, conform senatorului USR Arad, Adrian Wiener.

  Avertizorul de integritate este persoana care semnalizează, de multe ori din interior, situațiile care afectează funcționarea înstituțiilor, fie că sunt fapte de corupție, fie neglijență sau alte încălcări ale legii. Consecințele pentru acești avertizori sunt acum semnificative, pe măsura „pericolului” pe care dezvăluirea lor îl provoacă sistemului.

  Adrian Wiener, senator USR Arad: „Un exemple de avertizor care trebuie protejat este doamna care a ieșit public și a demascat infecțiile nosocomiale la care erau expuse victimele de la Colectiv și faptul că ei sunt condamnați la moarte dacă rămân în țară. Știm acum că acest gest, contrar poziției oficiale a autorităților, a salvat cu siguranță vieți.

  Contribuția acestor avertizori la îndreptarea sistemului nu numai că nu este recompensată acum, ea este blamată și combătută cu putere de cei care au interesul ca lucrurile să nu se schimbe. Aceste persoane sunt supuse unor presiuni imense, care iau forma concedierilor, a retrogradărilor în funcție și a altor tipuri de represalii.

  În contextul în care Consiliul UE a adoptat în mod formal norme privind protecția avertizorilor de integritate, iar statele membre vor avea doi ani la dispoziție pentru a le transpune în dreptul lor național, consider o prioritate instituirea unor măsuri urgente in domeniu, care să ofere un nivel ridicat de protecție a avertizorilor împotriva represaliilor.”


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bunã ziua . Casã vedeti cã existã coruptia un simplu motiv întro localitate a fost un politist timp de 2 ani a fost foarte respectos cu un comportament bun dar dacã te a prins cu ceva ne reguli nu a ertat pe nimeni oameni din acea comunã au fost obijnuiti sã conducã fãrã permis dar de cînd a apãrut acesta stop nu stiau cum sã scape de el au încercat sã se dea la el cu înjurãturi pînã la urmã au reusit ce au plãnuit si arãmas colegul lui care nu a fãcut mãcar un dosar la cine va . Mai pe înteles politisti care îsi fac treaba cum trebuia sînt transferat si rãmîn ãia care sînt lãudati de infractori poi asa politai vor acei care conduc masini fãrã permis. Mai departe judecati voi fratilor politisti sau comandantilor corupti care sustineti infractori periculosi ..

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.