sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  AUTO: Dimploma „Porumbelul mândriei” se acordă automobilistului Bibarț pentru aducerea Fordului la Arad

  de Special Arad | 29 decembrie 2016, 11:17 PM | Pamflet

  0

  În lipsa lucrurilor cu care ne putem mândri în prezentul Arad, Călin file din poveste Bibarț a chemat în ajutor un porumbel magic care s-a dat de trei ori peste cap și a adus din neant un nou mit local care să exploateze trecutul glorios al orașului.

  „Oare câți știu că proiectantul modelului Ford T și-a început activitatea ca inginer la fabrica Marta, prima fabrică de automobile din Arad? Încă un motiv în plus să ne mândrim cu Aradul nostru”, spunea vicele Bibarț, cocoțat într-un Ford, în cadrul expoziției auto din fața Palatului Administrativ, în 30 septembrie. Însă domnul Bibarț a uitat un mic amănunt. Când confecționezi un nou mit local, trebuie măcar să te asiguri că toate bucățile din puzzle se potrivesc întocmai. Fabrica Marta și-a deschis porțile în 1908, iar singurul proiectant dintre cei patru care au produs Ford Model T care a pus piciorul vreodată în Arad a plecat definitiv în America în 1903… Așadar, MYTH BUSTED!

  Noi însă, pentru efortul cu care viceprimarul nostru a încercat să suresciteze mândria locală a arădenilor, îi acordăm DiMploma „Porumbelul mândriei”.

  calin-bibart

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.