AUTO: Dimploma „Porumbelul mândriei” se acordă automobilistului Bibarț pentru aducerea Fordului la Arad

  de Special Arad | 29 December 2016, 11:17 PM | Pamflet

  0

  În lipsa lucrurilor cu care ne putem mândri în prezentul Arad, Călin file din poveste Bibarț a chemat în ajutor un porumbel magic care s-a dat de trei ori peste cap și a adus din neant un nou mit local care să exploateze trecutul glorios al orașului.

  „Oare câți știu că proiectantul modelului Ford T și-a început activitatea ca inginer la fabrica Marta, prima fabrică de automobile din Arad? Încă un motiv în plus să ne mândrim cu Aradul nostru”, spunea vicele Bibarț, cocoțat într-un Ford, în cadrul expoziției auto din fața Palatului Administrativ, în 30 septembrie. Însă domnul Bibarț a uitat un mic amănunt. Când confecționezi un nou mit local, trebuie măcar să te asiguri că toate bucățile din puzzle se potrivesc întocmai. Fabrica Marta și-a deschis porțile în 1908, iar singurul proiectant dintre cei patru care au produs Ford Model T care a pus piciorul vreodată în Arad a plecat definitiv în America în 1903… Așadar, MYTH BUSTED!

  Noi însă, pentru efortul cu care viceprimarul nostru a încercat să suresciteze mândria locală a arădenilor, îi acordăm DiMploma „Porumbelul mândriei”.

  calin-bibart

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.