luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Aurul salvează România“, la Bibliotecă

  de Special Arad | 10 ianuarie 2019, 12:25 PM | Cultură

  0

  Vineri, 11 ianuarie, începând cu ora 12, la Sala Astra a Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol“ Arad va avea loc lansarea volumului „Aurul salvează România“ de Liviu Spătaru și Emil Cazan.

  „Lucrarea ne oferă încă de la început un titlu metaforă, care pornește de la aurul galben tangibil, la aurul verde sau la cel intangibil, precum valorile morale, culturale sau religioase. (…) Întreaga lucrare ne fascinează și ne intrigă în același timp prin modul de abordare concis și profund. Strîns legat de «Aurul cenușiu», adică inteligența umană în cele patru forme, este valorificarea lui printr-o educație eficace și eficientă. În această problemă autorii au o abordare punctuală, istorică, pentru ca mai apoi să se oprească asupra sistemului educațional de astăzi, pe care îl analizează critic din perspectiva rezultatelor la măsurile luate după 1990, deloc îmbucurătoare. Ei concluzionează că aurul cenușiu al românilor nu este mobilizat și valorificat prin sistemul de educație prezent, ci este de-a dreptul risipit. (…) Consider că prin această lucrare, zestrea culturală românească s-a îmbogățit, împingând frontiera de cunoaștere de sine a românilor“, afirmă prof. univ. dr. hc. Gheorghe Gh. Ionescu, în prefața volumului.

  Cartea va fi prezentată de către prof. univ. dr. Ioan Cuzman și dr. Doru Sinaci.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.