Audi îşi pregăteşte ofensiva SUV-urilor. Q8 este arma supremă

  de Special Arad | 10 May 2014, 6:23 PM | Auto

  0

  Producătorul german de la Ingolstadt se pregăteşte să-şi îmbogăţească gama cu 11 modele noi, dintre care nu mai puţin de cinci vor fi SUV-uri. Iar Q8 va fi cea mai luxoasă propunere.

  Revenirea lui Q7 în grupul SUV-urilor premium va da startul unei campanii Audi de cucerire a acestui segment. Nu doar că noul Q7 este foarte aşteptat şi, cu siguranţă, va aduce câteva surprize, ci pentru că producătorul german vrea să exploateze cât se poate de mult segmentul maşinilor cu gardă la sol înălţată. Conform discuţiei pe care Autocar a avut-o cu Rupert Stadler, Audi îşi va extinde gama de autoturisme până la pragul de 60 de modele până în 2020. Dintre cele 11 noutăţi, cinci aparţin familiei Q: Q1, Q2, Q4, Q6 şi Q8. După cum şi cifra sugerează, Q8 va fi omologul lui A8 şi va reprezenta vârful gamei Q, avându-i ca rivali pe BMW X6, Range Rover Sport şi Mercedes-Benz MLC.

  Din punct de vedere tehnologic, Q8 va sta pe platforma viitorului Q7, MLB, platformă pe care o va împărţi şi cu alte câteva modele din marea familie Volkswagen: a treia generaţie Cayenne, un posibil Cayenne Coupé, a treia generaţie Touareg, viitorul SUV Bentley şi spectaculosul Lamborghini Urus. Modularitatea mărită a platformei va putea crea, conform declaraţiei oficialilor, caractere specifice fiecărui model care o are la bază.

  Q8 va avea ca motorizare entry-level un V6 de 3,0 litri pe benzină, cu un preţ care pleacă de la circa 61.000 €, şi va dispune de tehnologia pe care o găseşti şi pe actualul A8 (probabil îmbrăcată similar ca în cazul viitorului Q7). Echiparea de top ar putea fi un Q8 RS cu V8 twin-turbo de 4,0 litri, cotat undeva la 110.000 €. În gama de motorizări vor fi incluse şi diferite variaţiuni V6 şi V8, atât pe benzină cât şi diesel, şi o posibilă versiunie hibridă, alături de una full-electric.

  sursa: Autocar

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.