Audi A1 şi A3 vor primi motoare cu trei cilindri în linie

  de Special Arad | 25 aprilie 2014, 8:07 PM | Auto

  0

  Rupert Stadler, CEO-ul Audi, a confirmat prezenţa unor motorizări cu trei cilindri sub capotele modelelor A1 şi A3, titrează englezii de la Auto Express.

  Audi va lansa o versiune a lui A1 echipată cu un motor otto cu trei cilindri în linie, anunţă englezii de la Auto Express citând CEO-ul mărcii. Ulterior, nemţii vor lansa aceeaşi motorizare şi în gama A3, dar unitatea cu trei cilindri în linie nu va fi oferită şi pentru modelele mai mari ale constructorului din Ingolstadt. Rupert Stadler, CEO-ul Audi, promite că motorizarea va oferi cuplu motor din belşug şi nu va dezamăgi şoferul în materie de feeling. Şeful mărcii germane nu a dezvăluit alte informaţii despre viitoarea motorizare din gama A1, dar aceasta ar putea fi unitatea 1.0 TSI lansată în gama Polo facelift.
  Test drive Audi A1 1.4 TFSI

  Pentru versiunea de 1.0 litri a lui Audi A1, motorizarea respectivă va fi modificată de inginerii mărcii germane. Propulsorul are rolul de a reduce emisiile de CO2 la nivel de marcă pentru constructorul din Ingolstadt şi de a oferi o nouă variantă de motorizare pentru cel mai mic Audi oferit vreodată la vânzare. În gama A3, acesta ar putea juca rolul de propulsor entry-level, rezervat în prezent unei unităţi cu patru cilindri în linie, un 1.2 TFSI de 105 CP. Între timp, în gama A1, propulsorul entry-level este un 1.2 TFSI de 86 CP.

  Motorizarea 1.0 TSI din gama Volkswagen Polo facelift, cea mai probabilă pentru transplantul în gama A1, asigură 90 CP. Propulsorul este o adăugire recentă în gama de agregate a concernului Volkswagen şi respectă normele Euro 6 încă de la lansare. În gama Polo, unitatea are un frate mai mic, un 1.0 MPi, preluat de la modelul Up!. Acesta din urmă nu este aşteptat să ajungă în viitorul apropriat sub capota vreunui model de la Audi.

  Sursa: AutoMarket

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.