Au început înscrierile pentru Școala de Vară și Grădinița Culturală, o vacanță alternativă pentru cei mici

  de Special Arad | 14 iunie 2015, 1:32 PM | Cultură

  0

  Ca în fiecare an, Centrul Cultural Județean Arad oferă copiilor o alternativă educațională pentru vacanța mare, și anume Școala de Vară și Grădinița Culturală.

  Grădiniţa Culturală, aflată anul acesta la ediţia a II-a, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani, oferindu-le oportunitatea de a descoperi arta prin joc, în cadrul modulelor de Olărit, Mărgelit, Actorie, Decupaj, Ecopack, Quilling şi Creaţie măşti, dezvoltându-le în acest fel capacităţile creative şi/sau descoperindu-le aptitudini artistice native.

  Şcoala de Vară, aflată la cea de-a VII-a ediţie, se va desfăşura în perioada iulie – august a anului în curs, atât în municipiul Arad cât şi pe tot cuprinsul judeţului,  în localităţile Chişineu-Criş, Curtici, Ineu, Lipova, Nădlac, Pecica, Pâncota, Sebiş, Sântana.

  La fel ca şi în anii precedenţi, copiii vor fi îndrumaţi de lectori profesionişti, cadre didactice autorizate. E de precizat ca toate aceste cursuri sunt gratuite!

   

  Înscrierile se pot face în perioada  8 – 30 iunie 2015 după cum urmează:

  Pentru municipiul Arad:

  prin completarea fişei de înscriere şi depunerea acesteia la secretariatul instituţiei, sau prin expediere  la adresa de e-mail: [email protected], [email protected]. Alte detalii legate de programul/orarul cursurilor vor fi postate pe site-ul instituţiei după data de 30 iunie a.c.

  ATELIERE DE INSTRUIRE:

   

  Teatru-Actorie

  Vrei să faci ceva neobişnuit? Să ieşi din rutină?

  AUTOCUNOAŞTE-TE!

  RELAŢIONEAZĂ ÎN GRUP!

  ÎNVAŢĂ SĂ PRONUNŢI CUVINTE COMPLICATE! …şi nu în ultimul rând,

  ÎNVAŢĂ SĂ (TE) JOCI!

  sună tentant?

  Atunci, trebuie să încerci cursurile noastre de ACTORIE. Îţi vor da încredere şi te vor ajuta să te descoperi, iar nu în ultimul rând vei face ceva util cu timpul tău liber. Dacă ai între 8 şi 18 ani, prinde şi tu un loc la ŞCOALA DE VARĂ, cursurile de ACTORIE.

   

  Fotografie

  Atelierul de fotografie oferă participanților posibilitatea de a învăţa noţiuni introductive despre fotografie: tehnica foto, optica, fotografia practică, expunerea corectă, bazele compoziţiei, introducere în editarea imaginii.

  Cursul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 10 și18 ani .

  Participanţii trebuie să aibă obligatoriu un aparat de fotografiat digital.

   

  Micul EcoArtizan

  În cadrul cursului “Micul/Marele EcoArtizan” copilul dumneavoastră  îşi cultivă Creativitatea folosindu-şi Imaginaţia! Ne jucăm şi învăţăm să ne distrăm! În ReCreaţie vom utiliza materiale reciclabile pentru a realiza obiecte interesante.

  Toți cei cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani sunt așteptați la Atelierul de lucru manual  şi jocuri creative!

   

  Jurnalism

  Cursul de jurnalism  se adresează tuturor copiilor inteligenți, cu imaginație bogată, creativi  și plini de inițiativă, cu vârste cuprinse între 9 și 18 ani.

   

  Partea teoretică a cursului va fi predată copiilor pe parcursul a cinci zile în paralel cu partea practică, bazată pe interviuri realizate la evenimentele care au loc în oraş, lecții și tehnici de comunicare necesare unui jurnalist.

   

  Pictură

  Participanţii la acest curs vor învăţa noţiuni introductive despre pictură: sistemul de proporţii, contrastele de culoare, gamele cromatice şi tehnicile de figurare specifice. Cursul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 8 și18 ani.

   

   Dans modern

  Una dintre cele mai uşoare şi plăcute metode de a te simţi bine este, fără doar şi poate, dansul.

  Acum ai ocazia să dansezi pe cele mai la modă ritmuri la cursurile de dans modern, susţinute în cadrul şcolii de vară.Cursurile de dans modern susţinute în cadrul ȘCOLII DE VARĂ oferă participanților ocazia de a  dansa pe cele mai la modă ritmuri. Aceste cursuri se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani.

  Echipament necesar: tricou, pantaloni trening, încălţăminte sport!

   

   Dans popular

  Acest modul se adresează copiilor și tinerilor, cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, care îşi doresc să înveţe jocuri populare tradiţionale din Zona folclorică a Câmpiei Crişului Alb: Raru. Lungu, Desu, Întorsu, Ramoşa, Tapşa, Măzărichea şi altele.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.