Update Au apărut fotografii cu „teroristul secui”. El e Beke Istvan Attila și se pare că a fost „turnat” la SRI de chiar extremistul-vedetă Csibi Barna!

  de - | 1 decembrie 2015, 3:21 PM | Naţional

  6

  TITLUL PRINCIPAL: ATENTAT de 1 Decembrie la Covasna, dejucat de DIICOT! Extremişti maghiari au vrut să detoneze o bombă în timpul manifestărilor!

  Un atentat a fost dejucat de DIICOT în Târgu Secuiesc din judeţul Covasna. În spatele tentativei au stat extremişti maghiari care au dorit să detoneze o bombă în mijlocul oamenilor care patricipau la manifestările de 1 Decembrie.

  Un bărbat a fost reţinut de cei de la DIICOT sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale prev.de art.412 alin.2 rap.la art.397 alin.2 Cod penal și nerespectarea regimului materiilor explozive prev.de art.346 alin.1 Cod penal săvârșită în condițiile art.32 alin.1 lit.”o” din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea și combaterea terorismului.

  „În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naționalist-extremistă ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva cetăţenilor români și a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului ”Ținut Secuiesc”, ca etapă a procesului ce vizează refacerea ”Ungariei Mari”, inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, și-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele și instrumentele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenționa să-l detoneze în public, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie”, se arată într-un comunicat al DIICOT remis Vocea Transilvaniei.

  Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii D.I.I.C.O.T. cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

  Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Covasna şi Jandarmeriei Braşov.

  Cei care au fabricat dispozitivul sunt din Covasna și vor fi aduși la audieri. Dispozitivul exploziv putea fi acționat de la distanță, însă intervenția autorităților a făcut ca acesta să nu poată fi montat la parada militară, fiind ridicat și va fi expertizat în perioada următoare.

  Acțiunile contra ordinii constituționale sunt pedepsite cu cel puțin 20 de ani de închisoare. Se va analiza și de unde au fost procurate materialele pentru fabricarea acestui dispozitiv extrem de periculos.

  Un cetățean maghiar a fost reținut.


   

  UPDATE: Au apărut fotografii cu „teroristul secui”. El e Beke Istvan Attila și e pare că a fost „turnat” la SRI de chiar extremistul-vedetă Csibi Barna!

  Cazul Beke Istvan Attila,cetățean român de etnie maghiară, reținut astăzi de DIICOT sub acuzația că vroia să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestația de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc provoacă reacții. Ziarista Cora Muntean, corespondentul Evenimentul Zilei la Târgu Mureș, și muzicianul Florian Chilian au scris la modul ironic despre „teroristul secui”.

  „Și, ziceți că tembelul ăla de ungur, monitorizat din vară, și dat în fapt taman de Ziua Națională, voia să omoare români? Unde? Într-un oraș unde trăiesc numai unguri. Eu cred că voia să meargă la Craiova, dar o fi sunat și el la gară și l-a îndrumat doamna aceea cu care m-am conversat și eu și nu știa unde-i Balvanyos-ul. Între timp o fi aflat și s-a nimerit fraierul ăsta care a întrebat-o de Craiova și l-a trimis la Tîrgu Secuiesc. Hei, domnii, facem și noi niște scenarii mai inteligente? Știu că se face bugetul, dar dați-o-n spanac, asta e un pic gogonată” a scris pe facebook Cora Muntean.

  „Beke Istvan Attila – teroristul artificii de tort, cu poza si numar de telefon era cunoscut inca de anul trecut si se pare ca a fost turnat SRI-ului chiar de catre tovarasul lui, exaltatul Csibi Barna din Miercurea Ciuc inca de anul trecut” – a scris Florin Chilian – de altfel, primul care „l-a găsit” pe Beke pe internet.
  Pana si extremistii rad de DIICOT si SRI aratand pe pagina lor de Facebook ca, interventia DIICOT de astazi esteRridicola” si “o tragicomedie”. Acestia sustin ca probele gasite pentru a sustine acuzatia de terorism ar fi doar artificii aniversare.

  extremisti

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asta e feedback-ul pt toți anii in care i-am lăsat pe ticăloșii ăștia sa ne calce pe gât! Niciun act anti-național săvârșit de bozgorii ăștia imputiti nu a fost sancționat! Gruparea extremista “64 comitate” este o organizație pur terorista. Se știa asta de f mult timp si totuși ne limitam la a o supraveghea si cam atat. Jeguri ordinare, sovine, cancer generalizat ce trebuie extirpat! In America spre exemplu, lua de la 30 in sus! Poate pe viața, in actualul context. Sunt curios ce măsuri se vor lua, cine-i si cum ii va judeca si ce pedepse se vor aplica! Îngrozitor tupeul acestor rahati, teroriști morali si autentici! Dragi romani, aici se ajunge daca nu aplici legea! România e departe de a fi un STAT DE DREPT! P.S. bozgori extremiști, unguri șovini ori normali, TRANSILVANIA A STAT, STA SI VA STA IN VECI PE PĂMÂNT ROMANESC!!! Sa va între bine in cap! LA MULTI ANI ROMANIA! La mulți ani Special Arad!

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Tovarăşa Cora Muntean a fost învăţată pe vremea lui Ceauşescu că numai la CRA-iova trăiesc români. De asemenea, la Târgu Secuiesc îs numa’ unguri. Ca dealtfel în Harghita şi Covasna. Topliţa Română şi Întorsura Buzăului pentru ea nu există. Cam aiurea…cineva din Tg. Mureş cu aşa vederi înguste! Să duci în derizoriu tentativa de atentat e uşor, probabil “românca” Cora vroia ceva serios, cu morţi şi răniţi. E atât de previzibil comentariul cu “se votează bugetul”…cel mai prost beţiv de la colţul străzii îl face, darminte reputaţi oameni de genul doamnei Cora sau al lui Mircia BadEA.
   Deşi pentru un om normal nu mai trebuie zis, repet: NU TOŢI în ca Beke ăsta, ba chiar majoritatea fraţilor maghiari îs oameni de treabă. Asta nu înseamnă că trebuie să ignorăm extremismul antiromânesc, nici că trebuie să ne batem joc de SRI, aşa perfectibil cum e, cu mulţi angajaţi, cu buget mare, etc.
   Da, este plauzibil că nebunu’ ăla vroia să facă ceva la parada de 1 Decembrie din Târgu Secuiesc, ca să atragă atenţia. Mai departe, e treaba justiţiei. Mulţumiţi, stimaţi formatoare de opinie, fie că vă chiamă Cora Muntean, fie Mircea Badea, că avem doar terorişti în şlapi, cu butelii sau cu artificii! Aţi vrea din ăia ca-n Paris, inconştienţilor?

   +9 voturi
   +1
   -1
    • Da, poate am fost răutăcios cu locuitorii de la Craiova, dar a fost o glumă nevinovată. O mică revanşă pentru anii de “şefie” oltenească, pentru vremurile în care trebuia musai să te cheme “escu” şi să ai rude la Scorniceşti ca să conduci. Da’ nu ştiu de ce apelativul “fraiere”, ar fi fost normal să zici “şovinule”, “xenofobule”, “antiolteanule”…înţelegi mă’ fraire? :D

     0 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.