miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  28 de morți și 80 de răniți în urma unui triplu atentat sinucigaș în Nigeria

  de - | 16 august 2017, 8:30 AM | Internaţional

  0

  Trei femei kamikaze s-a aruncat în aer marţi într-un oraş situat la 25 de kilometri de Maiduguri, capitala statului Borno, în nord-estul Nigeriei, făcând 28 de morţi şi peste 80 de răniţi, potrivit unor surse locale, citate de AFP, notează Agerpres.

  „Prima femeie şi-a declanşat centura în jurul orelor 18.00 (17.00 GMT) în piaţa care se află la intrarea în tabără”, a făcut cunoscut Baba Kura, un membru al miliţiilor civile care luptă împotriva grupării jihadiste Boko Haram.

  „S-a creat panică, iar comercianţii erau pe punctul de a-şi închide magazinele când celelalte două femei s-au aruncat în aer, cauzând cele mai multe pierderi de vieţi omeneşti şi răniţi”, a adăugat martorul.

  Unul dintre şefii miliţiilor angajate în lupta împotriva jihadiştilor, Ibrahim Liman, a confirmat triplul atentat, precizând că „peste 80 de răniţi au fost transportaţi la spitalul din Maiduguri”, mare oraş din nord-estul Nigeriei.

  Surse din interiorul spitalului au informat că „un mare număr de persoane” au fost aduse marţi seară.

  Mandarari este situat în districtul Konduga, la câţiva kilometri de capitala statului Borno, district care a fost recent ţinta a numeroase atacuri din partea grupării Boko Haram.

  Conflictul cu Boko Haram, deosebit de sângeros în regiunea Lacului Ciad, a făcut peste 20.000 de morţi şi 2,6 milioane de deplasaţi de când gruparea extremistă a trecut la lupta armată, în 2009.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.