vineri, 23 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Attila Korodi: Prioritatea o reprezintă siguranța cetățenilor, nu activitățile de vânătoare

  de Special Arad | 6 octombrie 2014, 11:45 AM | Știri Arad

  0

  Agenția de Mediu din Arad informează că în data de 1 octombrie, ministrul Mediului si Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, le-a transmis o adresă tuturor prefecților și directorilor agențiilor de protecția mediului, din județele care dețin populații de animale carnivore mari, prin care îi infomează cu privire la noile reglementăiri pentru aprobarea derogărilor în cazul speciilor de urs, lup și pisică sălbatică, precum și la aprobarea numărului maxim de intervenții, repartizat de județe și gestionări de fonduri cinegetice.

  Potrivit documentului, exemplarele din speciile urs, lup și pisica salbatică, ce pun în pericol sănătatea și siguranța publică, dar și cele care se află în intravilanul localităților, punând în pericol siguranța animalelor domestice și a personalului de îngrijire, pot fi recoltate sau capturate și în afara perioadelor stabilite pentru derogare.

  „Consider că dumneavoastră, ca replezentanți ai Guvemului și autorității de mediu în teritoriu, aveți obligația să vă asigurați că numărul maxim de intervenție alocat gestionărilor este utilizat în primul rând pentru situațiile în care siguranța cetățenilor are de suferit”, le-a transmis ministrul Attila Korodi prefecților și directorilor de APM.

  Ministrul Mediului le-a solicitat ca, în inteval de o săptămână, să transmită o adresă comună a Prefecturii și Agenției pentru Protecția Mediului către toate autoritățile locale din județele vizate, prin care să informeze fiecare primar despre numărul maxim de intervenții pe care îl are la dispoziție, precum și cu privire la gestionări de fonduri cinegetice din județ.

  Din punctul de vedere al ministrului, implicarea prefecților și directorilor de APM în procesul de informare a autorităților responsabile va întări colaborarea acestora cu gestionarii fondurilor cinegetice și va diminua numărul cazurilor în care animale-problemă pun în periocol siguranța cetățenior.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.