miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Zonele doi și cinci din județul Arad, îngropate în gunoaie! Operatorului i-a fost retrasă autorizația de mediu, iar ADI Deșeuri este în criză!

  de Mihai Todoca | 11 iunie 2019, 3:06 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: Arhivă)

  Problemele sectoarelor doi și cinci, adică zona Lipovei și Chișineu Criș în ceea ce privește ridicarea gunoiului au determinat comisarii Agenției Judetene de Protecție a Mediului să ia, în final, măsuri drastice care au condus până la retragerea autorizației de mediu.

  Problemele cu care se confruntă primarii din sectoarele în care operează GSU nu sunt un lucru nou, deoarece primarii au tras un semnal de alarmă încă e anul trecut când se dorea rezilierea contractului cu firma de salubritate. Nici atunci firma nu a reușit să îndeplinească formele legale pentru a intra astfel în legalitate. Astfel, GSU nu se mai poate ocupa de salubrizarea în cele două sectoare pe care le-a câștigat la licitație publică, din moment ce i s-a retras autorizația de mediu, deși… au mai fost probleme, cel puțin ciudate cu această firmă. (despre acestea găsiți mai multe detalii aici)

  „S-au urmat o serie de proceduri și s-a ajuns până la anularea autorizației de mediu de către Agenția de Protecție a Mediului. Agenția a finalizat procedura, au emis deciziile de anulare cu data de vineri”, a declarat pentru Special Arad , purtătorul de cuvânt ai Gărzii de Mediu Răzvan Huber Din informatiile noastre, GSU este in faliment si deocamdata nu se stie cum va fi rezolvata problema gunoiului in zonele 2 si 5. Ca urmare a acestei decizii, proiectul privind gestionarea deșeurilor este „în aer”, reprezentanții ADI fiind obligați să ia măsuri urgente pentru rezolvarea situației, având în vedere că temperaturile cresc, iar gunoaiele sunt sursă de infecții și îmbolnăviri. Așadar așteptăm reacția de urgență a ADI Deșeuri, cea care, deși ne așteptam, nu a spus nimic deocamdată.

  Imagine cu rol ilustrativ

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.