Atenţie! Documentele atașate pe WhatsApp pot fi virusate!

  de - | 18 ianuarie 2017, 3:56 PM | Social Media

  0

  WhatsApp a introdus recent funcţia de partajare a documentelor făcând astfel din aplicaţie o platformă mult mai folositoare pentru muncă. Totuşi, această funcţionaltate vine la pachet cu o serie de vulnerabilităţi, pentru că documentele Excel şi PDF pot include viruşi.

  Trebuie să fii foarte atent la următoarele mesaje WhatsApp pe care le-ai putea deschide în telefon, pentru că hackerii sunt la numai un pas distanţă de a-ţi accesa telefonul prin distribuirea de viruşi şi stocarea de informaţii personale. Cel mai recent avertisment a fost distribuit către agenţiile de securitate din India, scrie noobz.ro.

  Mesajele se pare că au ca ţintă membri din poliţie, armată şi organizaţii de securitate. Reprezentanţii acestor instituţii au primit mesaje care aparent veneau din parte organizaţiilor precum National Investigation Agency din India, dar când deschideau documentele, de fapt permiteau viruşilor să îşi facă loc în telefoanele lor.

  O dată ce acest lucru se întâmpla, documentele aveau capacitatea să extragă din telefon informaţii personale precum date de autentificare şi date ale conturilor bancare, informează publicaţia Economic Times din India. Se pare că, problema se limitează la telefoanele Android.

  Acesta este doar unul dintre multele exemple de viruşi pe care hackerii le folosesc pentru a fura date sau bani de la oameni. Dacă până acum se discuta de despre faptul că WhatsApp este o aplicaţie de mesagerie foarte sigură, se pare că o dată cu ultimul update au apărut şi primele probleme de securitate. Viruşii iau diferite forme, dar în principal sunt livraţi ca mesaje inofensive sau folositoare, dar care de fapt nu fac decât să preia controlul asupra telefonului tău.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.