Atacuri ale urșilor semnalate în mai multe localități din Buzău

  de Special Arad | 1 aprilie 2019, 5:17 PM | Naţional

  0

  În ultimele zile, mai multe atacuri ale urşilor au fost înregistrate în comunele Mânzăleşti, Bozioru, Colţi şi Pănătău. Urşii coboară din pădure până în gospodăriile oamenilor unde ucid porci, oi şi capre.
  Autorităţile buzoiene aşteaptă un aviz de la Ministerul Mediului pentru a putea lua măsuri împotriva animalelor care coboară din pădure şi intră în gospodării. „Au fost întocmite mai multe procese verbale privind pagubele produse de atacuri, AJVPS a solicitat Gărzii de Mediu şi autorităţilor locale şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului să fie informată cu privire la rezultatele acestor atacuri, ei au obligaţia să transmită la Ministerul Mediului o aprobare pentru recoltare. De asemenea, Prefectura a făcut în avans o informare la Ministerul Mediului, ca atunci când documentele ajung să se grăbească acest proces de elaborare a emiterii autorizaţiei de recoltare ”, a declarat Bagi Cozma, purtător de cuvânt al Prefecturii.

  Ultimul atac a avut loc, la finalul săptămânii, în comuna Colţi, unde un urs a atacat şi a ucis într-o gospodărie un porc de 250 de kilograme. Localnicii cred că este vorba despre acelaşi urs care i-a terorizat şi anii trecuţi şi care se mută acum dintr-o localitate în alta.

   

  Sursa foto: www.ampbears.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.