miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Astra Vagoane Arad, fără concurență la Oradea. Viceprimarul: „Nu ştiu ce s-a întâmplat”

  de - | 26 iunie 2018, 9:24 AM | Business | Recomandările editorilor | Regional

  1

  (foto: arhivă)

  Firma Astra Vagoane Arad este singurul producător care a depus oferte în cadrul licitaţiei la Oradea pentru achiziţia a 10 tramvaie noi, scrie ebihoreanul.ro.

  „Am avut o primă şedinţă de evaluare. S-a constatat că documentele depuse de ofertant sunt în regulă. I-am comunicat firmei că vom trece la evaluarea ofertei din punct de vedere tehnic”, a declarat pentru ziarul bihorean viceprimarul Mircea Mălan.

  Edilul nu a putut explica lipsa de interes a companiilor de profil faţă de oferta municipalităţii. „Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am convenit cu colegii mei din Primărie să facă un caiet de sarcini care să le ofere tuturor companiilor posibilitatea să participe la licitaţie”, a spus Mălan.

  Printre companiile anunțate despre licitaţie s-au numărat atât Siemens, care a livrat Oradiei în 2008 10 modele Ultra Low Floor, cât şi companiile Stadler și Skoda.

  În ceea ce priveşte oferta companiei Astra, Mălan a spus că aceasta s-a arătat dispusă să livreze un model de tramvai care circulă în prezent în Germania. „Este vorba de un model de tramvai care conţine piese Siemens”, a spus edilul.

  Municipalitatea Oradea intenţionează să achiziţioneze printr-un proiect european 10 tramvaie cu o valoare maximă de 1,6 milioane euro plus TVA pe tramvai. În cazul în care fondurile alocate Oradiei vor fi suplimentate, municipalitatea va comanda ulterior încă o tranşă de 10 tramvaie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.