Astra Vagoane Arad, fără concurență la Oradea. Viceprimarul: „Nu ştiu ce s-a întâmplat”

  de - | 26 iunie 2018, 9:24 AM | Business | Recomandările editorilor | Regional

  1

  (foto: arhivă)

  Firma Astra Vagoane Arad este singurul producător care a depus oferte în cadrul licitaţiei la Oradea pentru achiziţia a 10 tramvaie noi, scrie ebihoreanul.ro.

  „Am avut o primă şedinţă de evaluare. S-a constatat că documentele depuse de ofertant sunt în regulă. I-am comunicat firmei că vom trece la evaluarea ofertei din punct de vedere tehnic”, a declarat pentru ziarul bihorean viceprimarul Mircea Mălan.

  Edilul nu a putut explica lipsa de interes a companiilor de profil faţă de oferta municipalităţii. „Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am convenit cu colegii mei din Primărie să facă un caiet de sarcini care să le ofere tuturor companiilor posibilitatea să participe la licitaţie”, a spus Mălan.

  Printre companiile anunțate despre licitaţie s-au numărat atât Siemens, care a livrat Oradiei în 2008 10 modele Ultra Low Floor, cât şi companiile Stadler și Skoda.

  În ceea ce priveşte oferta companiei Astra, Mălan a spus că aceasta s-a arătat dispusă să livreze un model de tramvai care circulă în prezent în Germania. „Este vorba de un model de tramvai care conţine piese Siemens”, a spus edilul.

  Municipalitatea Oradea intenţionează să achiziţioneze printr-un proiect european 10 tramvaie cu o valoare maximă de 1,6 milioane euro plus TVA pe tramvai. În cazul în care fondurile alocate Oradiei vor fi suplimentate, municipalitatea va comanda ulterior încă o tranşă de 10 tramvaie.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.