vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Associated Press, AFP, Reuters, Washington Post și alte publicații „ceartă” România pentru situația în care s-a ajuns

  de - | 23 februarie 2018, 9:02 AM | Naţional

  2

  Presa internaţională foloseşte termeni duri pentru a descrie situaţia în care a fost pusă România, după anunţul ministrului Justiţiei.

  Astfel, agenția Reuters transmite că ministrul român al Justiției a cerut revocarea procurorului-șef al DNA, pentru ceea ce el numește „acte și fapte intolerabile domniei legii”. Direcția Anticorupție, amintește Reuters, a investigat în ultimii ani deputați, miniștri, primari, magistrați și oamenii de afaceri, dezvăluind conflicte de interese, abuzuri de putere, fraude și acordarea de contracte publice în schimbul mitei.

  „Ea conduce DNA din 2013 şi, sub conducerea ei, rata condamnărilor a crescut brusc în una dintre cele mai corupte state ale Uniunii Europene, primind aplauze de la oficialii europeni din Bruxelles care ţin justiţia sub o monitorizare specială.”, scrie Reuters.

  Reuters amintește că decizia finală o are președintele Klaus Iohannis, care a declarat recent că nu are niciun motiv să o revoce pe Kovesi.

  Și Associated Press anunță vestea de la București, amintind, de asemenea, de motivele invocate de Tudorel Toader.

  AFP titrează: „Guvernul român vrea capul şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie”. Jurnaliştii francezi notează că „de la revenirea la putere în decembrie 2016, social-democraţii – din rândurile cărora mai mulţi aleşi sunt vizaţi de proceduri în justiţie – au încercat să dilueze legislaţia anticorupţie, declanşând un val de contestaţii fără precedent de la căderea regimului comunist, la finalul lui 1989.”

  Și Washington Post scrie că Tudorel Toader o acuză pe Kovesi că a „deformat realitatea” despre România și despre statul de drept în interviurile pe care le-a acordat unor publicații străine precum BBC sau Euronews.

  Publicația Emerging Europe a scris și ea despre situația din Romania, evocând declarația purtătorului de cuvânt al PNL, care a afirmat că Tudorel Toader a ales să fie de partea infractorilor.

  Business Review scrie despre protestele care au avut loc joi seară în România, după anunțul lui Tudorel Toader: „Mai multe proteste au izbucnit în România după cererea de revocare a șefei DNA: ‘Noi luptăm pentru justiție, ei pentru corupție’”.

  sursa: stiripesurse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Romanian Justice Minister Formally Calls for Dismissal of Anti-Corruption Chief” ziarist Craig Turp la Emerging Europe
   „Romanian minister calls for firing of anti-graft prosecutor” ziarist Alison Mutler The Washington Post.
   ””””””””
   … doar două exemple. Nu văd în articolele citate „… „ceartă” România” nicăieri. ( ceartă Ro este a voastră SAR?) Ambele articole prezintă spicuiri din declarațiile lui T. Toader.
   Și atunci … de unde „Presa internaţională foloseşte termeni duri …” așa cum INTERPRETEAZĂ stiripesurse.ro.
   FAKE NEWS????
   ””””””””
   Într-o chestiune atât de importantă, ni se servesc INTERPRETĂRI MANIPULATIVE ale unei normalități în prezentarea de știri.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.