Artoteca – un spațiu dedicat artei la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”

  de Special Arad | 5 August 2022, 4:03 PM | Cultură

  0

  Arta, sub toate formele sale, a fost, este și va fi o formă de comunicare specifică, un limbaj, o oglindire a sentimentelor individuale, a concepțiilor, opiniilor, a viziunii despre lumea pe care încearcă să o surprindă în toată complexitatea ei.

  Având în minte dictonul latin conform căruia „Habent sua fata libelli” – „Cărțile își au destinul lor”, având un adăpost sigur în templul cunoașterii, dacă Jorge Luis Borges își imagina Paradisul sub forma unei biblioteci, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”  Arad promovează pasiunea pentru lectură prin prezervarea tezaurului cunoștințelor umane și vă invită să explorați diverse surse culturale, printr-o nouă perspectivă neconvențională: ARTOTECA – ca spațiu destinat publicului iubitor de arte ce va găzdui expoziții dedicate din domeniul: pictură, artă fotografică, sculptură, tapiserie, expoziții documentare de carte.

  Artoteca, integrându-se în mod fluid în cadrul serviciilor oferite de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, propune astfel o locație a creativității, un spațiu non-formal inedit de expunere, urmărind ca obiective generale integrarea în viața culturală locală – ca mijloc de exprimare și transmitere al valorilor artistice locale, naționale și internaționale, formarea și dezvoltarea capacităților de receptare a mesajului artistic, precum și promovarea artei contemporane ca puncte de legătură între universul cărții și cititori.

  Artoteca – un spațiu cultural alternativ ce oferă posibilitatea de manifestare tuturor artiștilor, fiind deschisă celor mai diverse tipuri de manifestări artistice, adresându-se tuturor categoriilor de public interesate, cu propria încărcătură ideatică și identitate, în frumoasa clădire în stil secession a Bibliotecii arădene.

  Alături de Grădina de Lectură – un spațiu public cultural în inima orașului Arad, unde oricine se poate bucura de umbră și WiFi gratuit, și Artoteca va găzdui pe simezele sale evenimente culturale periodice pentru toate gusturile și vârstele, devenind astfel un mediu vibrant, în continuă transformare, încurajând schimbul cultural, transmiterea informației din sfera artei contemporane către comunitatea locală arădeană.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.