joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivArtistul arădean Bogdan Țigan a vernisat o expoziţie personală la Curtea Europeană de Conturi, la Luxemburg

  de Ovidiu Balint | 6 martie 2018, 12:25 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Bogdan Ţigan nu este la prima experienţă cu o expoziţie personală peste hotare, având antecedente vernisate la Viena şi la Toulouse, în anul 2012. Însă am ţinut să marcăm acest eveniment întrucât la Curtea Europeană de Conturi de la Luxemburg nu expune oricine.

  Vernisajul a avut loc duminică, 4 martie.

  Povestea expoziţiei am aflat-o chiar de la Bogdan Ţigan, care ne-a declarat, în exclusivitate: „Am aflat despre aceasta oportunitate de la un prieten foarte bun care lucreaza şi în Luxembourg. El m-a ajutat să pregatesc dosarul şi să mă înscriu. Am hotărât să fac o serie de lucrari noi pentru acest eveniment, chiar daca timpul a fost relativ scurt. Tablourile au la bază elemente fundamentale în amintirea copilăriei mele, prelucrate printr-un filtru al spontaneităţii şi al culorii libere. Miza a fost sinceritatea, dorinţa de a transmite şi a imortaliza o senzaţie, un sentiment anume, care de multe ori se poate ascunde sub intensitatea unei lumini sau a unei umbre. De cele mai multe ori ne amintim lumina care cade pe o haină, sau pe chipul cuiva, culoarea unui anumit peisaj care ne înconjoară, felul în care se strecoară lumina printre şi peste forme.”

  Expoziţia se intitulează „Nostalgie” şi reuneşte câteva zeci de picturi ale artistului arădean. Bogdan Ţigan este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România din anul 2015 şi are un masterat şi în sculptură la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.