joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Arta, la picioarele Primăriei. Expoziţia Milton Glaser, pe post de soclu pentru bradul de Crăciun

  de Adriana Barbu | 4 decembrie 2023, 2:32 PM | Știri Arad | Topic special

  3

  A deschis cel mai important festival organizat la Arad în 2023, iar acum e la picioarele Primăriei. Arta lui Milton Glaser a rămas încă pe platoul din fața Palatului Administrativ chiar dacă Festivalul de film fARAD s-a încheiat, dar mai stă acolo nu neapărat ca să fie admirată, ci mai degrabă să acopere soclul urât pe care este ridicat bradul de Crăciun.

  arta la picioarele primariei 2

  (Afişele lui Milton Glaser, acoperind soclul bradului de Crăciun)

  Arta, la soclul bradului de Crăciun

  Câteva dintre panourile pe care sunt prinse afişele posterelor cu care Milton Glaser a devenit celebru în America şi de acolo peste tot în lume pot fi în continuare admirate, dar multe dintre ele nu mai stau în faţa Primăriei Arad cu acest scop, ci ca să mascheze, alături de alte panouri cu globuri şi decoraţiuni de Crăciun, soclul urât pe care a fost ridicat bradul artificial pe care Municipalitatea a cheltuit anul trecut 100.000 de euro.

  Nici măcar în perioada în care festivalul avea loc la Arad, expoziţia de afişe care l-a deschis nu a putut fi pe deplin admirată. Dacă în primele două zile de festival, panourile puteau fi uşor parcurse, ulterior, pentru că acolo începuse montarea bradului de Crăciun, acestea au fost mutate din zona centrală a platoului pe lateral şi lipite unele de altele, aşa că doar câteva dintre celebrele afişe, cele montate pe laturile încă la vedere, mai putea fi admirate.

  arta la picioarele primariei 3

  ( I ♥️Arad, un logo inspirat din celebrul  I ♥️ NY, la loc de cinste în faţa Primăriei)

  Afişele designerului Milton Glaser, la brad

  Organizatorii festivalului au remarcat faptul că expoziția, la a cărei deschidere participase şi primarul Aradului, Călin Bibarț, a fost pe alocuri „dezafectată” și au subliniat, în timpul festivalului, în fugă, acest fapt, dar au încercat să nu prezinte situația drept o tragedie, ci să accepte faptul că pentru mulți dintre locuitorii urbei bradul de Crăciun e mai important decât printurile cu celebrele afișe ale designerului american Milton Glaser.

  Cine a ales însă să facă din arta lui Milton Glaser acoperitoare de soclu și să o pună  la picioarele Primăriei și la dispoziția bradului ar merita cunoscut. Rămâne, de asemenea, de văzut dacă la momentul aprinderii luminițelor din bradul de Crăciun (festivitatea de aprindere a iluminatului festiv este programată pentru marți), Milton Glaser va rămâne tot lângă brad cu afișele sale și dacă cei mici vor gusta din lumea fantastică a americanului.

  Şi chiar şi dacă panourile cu afişe vor fi ridicate de acolo, Milton Glaser va rămâne pe mai departe pe platou şi îi va face pe cunoscători să zâmbească: instalația cu logo-ul I ♥️Arad, amplasată aici, e realizată după cea mai cunoscută dintre creaţiile designerului american: celebrul  I ♥️ NY.

  Citește și:

  De la I ♥️ NY la I ♥️ fARAD. Expoziția de afișe Milton Glaser a deschis noua ediție a festivalului de film documentar | VIDEO

  Expoziția de afișe Milton Glaser deschide Festivalul de film documentar fARAD

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un articol de 3 lei. Afisele acelea nu sunt menite sa acopere nimic, sunt doar adunate pentru a fi transportate. Dar asa e cand nu ai ceva substantial de scris si te legi de nimicuri. Tipic… Ca in rest toate merg struna in tara asta! Jurnalisti… speciali! 😂

   --7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.