duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  De la I ♥️ NY la I ♥️ fARAD. Expoziția de afișe Milton Glaser a deschis noua ediție a festivalului de film documentar | VIDEO

  de Tomck@t | 22 noiembrie 2023, 6:25 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Cea de-a zecea ediție a festivalului de film documentar fARAD începe în mai puțin de o oră (la ora 19), cel puțin în ceea ce privește proiecția filmelor. De fapt, festivalul a debutat deja astăzi, la ora 16, pe platoul din fața Primăriei, unde a fost inaugurată oficial expoziția de afișe semnate de celebrul MILTON GLASER (1929 – 2020), creatorul acelui simplu și eficient, deci arhicunoscut logo „I ♥️ NY”.

  Expoziția integrată în programul festivalului fARAD a fost adusă la Arad cu ajutorul artistului Mirko Ilić (prieten al regretatului Milton Glaser), respectiv Mirko Ilić Corp. și a micro-muzeului în aer liber de artă tipografică și design „Typopassage” din Timișoara, reprezentat de designerul grafic Ovidiu Hrin, prezent la Arad pentru a oferi celor curioși și un tur ghidat al expoziției, explicând operele de artă expuse.

  „Este o continuare și, de fapt, ultima etapă a expozițiilor începute de noi, anul acesta, în Timișoara, unde am reușit, cu partenerii noștri din Typopassage TM, să organizăm cinci expoziții tot cu Milton Glaser, iar aceasta, pot spune lejer, este încoronarea și finalitatea acestei suite de expoziții în care arătăm și Aradului lucrările lui Milton Glaser. Evident, toată treaba asta face parte din festivalul fARAD și împreună cu fARAD-ul am reușit un pic și mai mult, cu ajutorul lui Mirko Ilić din New York, un designer și un prieten foarte bun al lui Milton Glaser, să aducem și filmul, documentarul despre Milton Glaser, «To inform and Delight». Deci, astăzi, de la ora 7, vom fi prezenți în sala de cinema Arta”, a declarat Ovidiu Hrin la deschiderea expoziției.

  Urmează, așadar, de la ora 19:00, primul documentar din cele 15 care vor fi proiectate la Cinema Arta în cadrul festivalului fARAD: „MILTON GLASER: A informa și a încânta / Milton Glaser: To Inform and Delight (regia: Wendy Keys)”, o proiecţie în premieră naţională, care va fi urmată de o discuţie cu regizoarea Wendy Keys şi artistul Ovidiu Hrin.

  Ovidiu Hrin rămâne pe mai departe conectat la Arad, unde pe 23 noiembrie, între orele 10:00 şi 17:30, va ţine un atelier de design pentru studenții și elevii interesați de arta afișului.

  „Dacă îți poți menține interesul pentru ceea ce faci, ești o persoană foarte norocoasă. Vedem adesea în viața profesională a oamenilor, poate și în cea sentimentală, că își pierd interesul în al treilea act. Cam obosești, devii indiferent și, uneori, defensiv. Și îți cam pierzi capacitatea de a te minuna – iar asta e o mare pierdere, fiindcă lumea e un loc uimitor. Mă simt norocos pentru că încă sunt surprins, lucrurile încă mă impresionează. Și cred că acesta este  marele avantaj de a fi în lumea artei, unde posibilitatea de a învăța nu dispare niciodată, unde practic trebuie să recunoști că nu termini de învățat niciodată” – este un citat al lui Milton Glaser, expus, de asemenea, la Arad, printre afișele sale. Nu întâmplător, denumirea expoziției este „Art is Work”.

  • Vezi aici programul complet fARAD 10

  Milton Glaser (26 iunie 1929 – 26 iunie 2020) a fost un designer grafic american. Creațiile sale includ logo-ul I❤NY (I Love New York), un poster din 1966 pentru Bob Dylan și logo-urile pentru DC Comics, Stony Brook University și Brooklyn Brewery. În 1954, a co-fondat Push Pin Studios și, împreună cu Clay Felker, revista New York Magazine.

  De-a lungul carierei sale, a creat designul mai multor afișe, publicații și ale unor proiecte arhitecturale. A primit numeroase premii pentru munca sa, inclusiv premiul „National Medal of the Arts” de la președintele Barack Obama în 2009, fiind primul designer grafic care a primit acest premiu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.