Art Therapy, colinde și voie bună de „Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități”

  de Raluca Medeleanu | 3 decembrie 2014, 5:01 PM | Știri Arad | Topic special | Video

  0

  Din 1992 încoace, în fiecare an, data de 3 decembrie a fost aleasă ca o dată simbolică în care oamenii din întreaga lume își arată solidaritatea față de persoanele cu dizabilități, încercând pe cât posibil să combată discriminarea pe care aceștia trebuie să o suporte de-a lungul vieții.

  Cu acest imbold s-a desfășurat și evenimentul de astăzi, la Centrul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară de pe strada Renașterii, unde personalul dedicat și familiile, ba chiar și doi voluntari din Republica Togoleză, au fost alături de persoanele cu handicap, care și-au prezentat într-o expoziție frumoasele produse făurite cu propriile lor mâini, în cadrul atelierelor de Art Therapy, demonstrând că situația lor fizică nu este o barieră pentru latura lor sufletească.

  Origami meșteșugite în cele mai atente detalii, perinițe cusute manual, mărgeluțe și diverse decorațiuni, dintre care foarte multe cu tematica Sărbătorilor de Iarnă, fiecare obiect în parte a reflectat gingășia, răbdarea și înclinațiile artistice ale acestor tineri care beneficiază de serviciile DDAC.

  Pe lângă obiectele prezentate în cadrul expoziției, ei și-au dezvăluit încă o abilitate artistică, cântând colinde cu ocazia apropierii Crăciunului.

  Prin organizarea acestei întâlniri festive s-a încercat sensibilizarea opiniei publice cu privire la integrarea acestor persoane în activitățile vieții de zi cu zi și a tuturor astectelor ce o alcătuiesc.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.