luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arena „Francisc Neuman”, sfințită înainte de meciul cu Dinamo!

  de Lucian Dănilă | 30 ianuarie 2021, 3:32 PM | Sport

  0

  UTA își ia toate măsurile pentru a câștiga meciul de mâine cu Dinamo, atât pe plan administrativ, cât mai ales pe plan sportiv, dar și pe plan religios… Un preot catolic din Arad, Kiraly Arpad, mare fan al grupării arădene, a fost prezent la ora 15 pentru a sfinții arena pe care Bătrâna Doamnă a reușit o singură victorie de la startul campionatului.

  „Sperăm să rupem acest blestem al meciurilor de pe teren propriu. Suntem și noi conștienți că ocupăm ultimul loc în clasamentul meciurilor disputate acasă”, spunea Gyuszi Balint înainte de jocul cu FC Argeș. Deși statistic UTA a fost peste adversara sa din Pitești la acel meci atât la capitolul posesie, al șuturilor la poartă sau al ocaziilor, FC Argeș a câștigat cu două goluri marcate în ultimele minute.

  În urmă cu câțiva ani, părintele Adi Bara, împreună cu părintele Gheorghe Hodre, au sfințit vechea arenă într-o perioadă în care UTA era antrenată de Eugen Trică. Revenită pe noua arenă „Francisc Neuman”, UTA a apelat la părintele Gheorghe Gligor înainte de jocul cu Poli Iași din tur. De data aceasta, stadionul a fost sfințit de un preot catolic, vorbitor de limbă maghiară, la fel ca Alexandru Meszar sau Gyuszi Balint.

  „Una dintre condițiile sale a fost ca toată echipa să fie de față. Este un mare suporter al echipei”, spun persoane din club despre părintele Kiraly Arpad.

  Meciul UTA – Dinamo se dispută mâine, ora 20.45, pe arena „Francisc Neuman” și va fi televizat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.