sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul va avea o nouă zonă industrială și va scăpa de traficul de mare tonaj, datorită modernizării străzii Cometei

  de Raluca Medeleanu | 18 iulie 2017, 5:38 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Potrivit informațiilor oferite de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, în zona străzii Cometei, către Centura Aradului, se pregătește o investiție ce se va ridica la 18 milioane de euro pentru construirea celui mai mare depozit de carburant din vestul țării, iar acest lucru a fost generat de planurile Primăriei Arad de a moderniza strada Cometei. Pe lângă acest lucru, faptul că se reabilitează strada Cometei, va avea un impact mai mult decât pozitiv și pentru trafic.

  „Pentru acest lucru, în parteneriat cu OMV-ul, noi am decis să reabilităm acel drum care va genera o zonă industrială. O să vedeți și că o mare companie din Arad a făcut o mare investiție în zonă, una dintre cele mai mari fabrici de construcții metalice din Europa de sud-est. Deci faptul că noi modernizăm drumul, deja generează investiții și Aradul va avea încă o zonă industrială bine definită, produsă și de ceea ce înceamnă depozitul OMV, pentru că, în momentul în care există acest lucru care înseamnă alimentare cu combustibil pe cale ferată și distribuție pe auto, toate companiile care lucrează pe auto vor avea bazele acolo, plus companiile care lucrează pe alte domenii, pe servicii, cu OMV, vor avea și acestea o bază acolo. Asta înseamnă că toată zona aceea va fi o zonă de servicii industriale”, a spus primarul Falcă.

  Despre zona Calul Bălan, primarul a afirmat că se va putea acum lua în considerare și acolo reabilitarea drumului, întrucât nu va mai exista trafic de mare tonaj, acesta urmând să fie deviat pe strada Cometei. Modernizarea străzii respecitve va scoate traficul de mare tonaj și din cartierul Grădiște.

  „Până acum, aprovizionarea cu combustibil și aprovizionarea firmelor de construcții treceau prin Grădiște. În momentul în care vom finaliza strada Cometei, aprovizionarea nu se va mai face nici prin Grădiște, nici prin Micălaca”, a spus Gheorghe Falcă.

  harta strada cometei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.