În curând, cea de-a zecea legătură rutieră cu centura Aradului. CLM a aprobat începerea exproprierilor pe Cometei

  de Raluca Medeleanu | 30 August 2017, 8:54 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Consilierii locali municipali au dat undă verde Primăriei să cumpere loturile de teren din zona străzii Cometei, pentru a putea începe construirea arterei rutiere care va face legătura cu centura Aradului – o măsură despre care municipalitatea ne asigură că va elimina problema traficului greu din Micălaca și Grădiște.

  Proiectul votat marți în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal a vizat începerea exproprerilor a 36 de loturi de teren atât intra cât și extravilan. O dată cu construirea acestei artere, orașul Arad va avea cea de-a zecea legătură cu centura.

  Proiectul a trecut cu un vot pozitiv în unanimitate, însă înainte de supunerea la vot, atât consilierul local PSD Beniamin Vărcuș cât și consilierul local independent Marin Lupaș au cerut lămuriri Lilioarei Stepănescu, secretarul CLM, în ceea ce privește legalitatea acestor exproprieri, invocând legea 255. De asemenea, Lupaș a acuzat lipsa unei transparențe. Stepănescu a afirmat că își asumă în totalitate legalitatea proiectului și că transparența va fi pusă în aplicare abia după ce proiectul trece de vot.

  Gheorghe Falcă a luat cuvântul aducând în discuție investiția de 18 milioane de euro pe care o va realiza OMV în zonă, consturind ceea ce se dorește a deveni cel mai mare centru de distribuție de carburanți din vestul României.

  „Aceasta va fi a zecea ieșire spre centură. Se va diminua traficul în Micălaca și Grădiște și putem genera în doi ani o nouă zonă industrială puternică”, a spus Falcă.

  Citește și Aradul va avea o nouă zonă industrială și va scăpa de traficul de mare tonaj, datorită modernizării străzii Cometei

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.