marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Aradul, tot mai murdar. 12 tone de deșeuri au fost strânse de pe raza municipiului

  de Special Arad | 23 august 2021, 6:50 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. În urma sesizărilor venite din partea cetățenilor și a patrulării în teren de către echipaje ale Biroului de Protecția Mediului din Direcția Generală Poliția Locală, au fost identificate mai multe zone din oraș unde deșeurile sunt aruncate în intravilan direct pe sol sau în extravilan, pe câmp.

  Drept urmare, în ultima lună, pe lângă controalele efectuate în zonele respective, 15 persoane beneficiare de venit minim garantat și 6 persoane condamnate penal au prestat muncă în folosul comunității, procedând la acțiuni de salubrizare în perimetrele semnalate.

  Aceștia, sub supravegherea polițiștilor locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Supraveghere Comunitară, au acționat pe străzile Henri Coandă și Baba Novac, pe Malul Mureșului, Calea Aurel Vlaicu, Calea Bodrogului, în Parcul Europa, pe Câmpul Liniștii și în cartierul Subcetate. În cursul acestei acțiuni, au fost colectate manual 12 tone de deșeuri.

  PMA atrage atenția persoanelor fizice și juridice asupra faptului că le revine obligația de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcțional, în scopul evitării măsurilor sancționatorii. De asemenea, luând în considerare discrepanța dintre suprafețele mari ce trebuie verificate și resursele umane limitate care pot fi alocate de DGPL pentru monitorizarea terenurilor unde se deversează deșeuri ilegal, DGPL roagă cetățenii Aradului să sesizeze aceste activități în timp ce ele sunt în desfășurare, pentru a identifica și sancționa pe loc făptuitorii.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.