Aradul, în topul orașelor cu cele mai ieftine creșe și grădinițe private din țară





Numărul copiilor care merg la o creșă sau grădiniță privată din țară a crescut accelerat în ultimii 10 ani, procentul acestora crescând de la 2.9% în anul școlar 2013/2014 la 7.1% în anul școlar 2021/2022.
Dacă unii părinți aleg învățământ preșcolar sau anteprescolar privat pentru flexibilitatea programului prelungit pe care acestea îl oferă, vacanțelor mai scurte, precum și datorită condițiilor și programei educaționale oferite, din ce în ce mai mulți părinți sunt nevoiți să aleagă pentru copiii lor sistemul de învățământ preșcolar sau antepreșcolar privat, deoarece se confruntă cu lipsa locurilor libere în creșele și grădinițele de stat.
Creșterea numărului de elevi, dar și inflația, precum și costurile salariale în creștere cu personalul didactic a umflat costul învățământului privat din țară. Clubulcopiilor.ro a încercat sa afle care sunt costurile medii pentru învățământul privat din marile orașe ale țării, precum și orașele unde acesta este cel mai accesibil raportat la nivelul salarial din zona respectivă.
Astfel am analizat costurile a peste 150 de instituții private de învățământ preșcolar și antepreșcolar din capitală și orașele reședință de județ ale țării. Costurile includ atât taxa lunară, cât și tariful pentru masă, care se percepe separat în majoritatea cazurilor.
Mai jos găsiti lista celor mai scumpe 10 orase, precum și lista orașelor unde învățământul privat este cel mai scump raportat la puterea de cumpărare locale.
Comentariile portalului
În curând se vor lămuri și de ce poate cuplul comic Georgică -Geoegescu sau Piticul Pinocchio.
În 2018 era bună diaspora că venea în România și susținea USsR, scandând celebrul slogan cu plăcuța suedeză. Atunci nu erau nici un extremism și erau (...)
Așa au fost oferite fotografiile de la Poliție, cu fizionomia blurată.