marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul, în topul orașelor cu cele mai ieftine creșe și grădinițe private din țară

  de Special Arad | 31 octombrie 2023, 12:19 PM | Naţional | Știri Arad

  0

  Numărul copiilor care merg la o creșă sau grădiniță privată din țară a crescut accelerat în ultimii 10 ani, procentul acestora crescând de la 2.9% în anul școlar 2013/2014 la 7.1% în anul școlar 2021/2022.

  Dacă unii părinți aleg învățământ preșcolar sau anteprescolar privat pentru flexibilitatea programului prelungit pe care acestea îl oferă, vacanțelor mai scurte, precum și datorită condițiilor și programei educaționale oferite, din ce în ce mai mulți părinți sunt nevoiți să aleagă pentru copiii lor sistemul de învățământ preșcolar sau antepreșcolar privat, deoarece se confruntă cu lipsa locurilor libere în creșele și grădinițele de stat.

  Creșterea numărului de elevi, dar și inflația, precum și costurile salariale în creștere cu personalul didactic a umflat costul învățământului privat din țară. Clubulcopiilor.ro a încercat sa afle care sunt costurile medii pentru învățământul privat din marile orașe ale țării, precum și orașele unde acesta este cel mai accesibil raportat la nivelul salarial din zona respectivă.

  Astfel am analizat costurile a peste 150 de instituții private de învățământ preșcolar și antepreșcolar din capitală și orașele reședință de județ ale țării. Costurile includ atât taxa lunară, cât și tariful pentru masă, care se percepe separat în majoritatea cazurilor.

  Mai jos găsiti lista celor mai scumpe 10 orase, precum și lista orașelor unde învățământul privat este cel mai scump raportat la puterea de cumpărare locale.

  Aradul este orașul cu cele mai scăzute taxe din România în sistemul privat preșcolar, potrivit clubulcopiilor.ro.

  Aradul, în Topul orașelor cu cele mai ieftine creșe și grădinițe private din țară

  Costul mediu lunar pentru creșă grădiniță

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.