marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul rămâne în lumea bună a sportului minții. Etapă din Grand Prix România în luna august a anului 2024

  de Dan Lazăr | 1 ianuarie 2024, 3:13 PM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  0

  Eforturile echipei conduse de Alin Câmpeanu (președintele Șah Club Vados Arad) de a pune Aradul pe harta șahului românesc și internațional nu sunt în zadar. A două ediție a România Grand Prix urmează a poposi în orașul nostru, așa cum s-a întâmplat și cu ediția inaugurală din 2023.

  Conform calendarului competițional al anului 2024 prezentat de Federația Română de Șah, Aradul va găzdui etapa a cincea din Grand Prix, programată între 5-11 august 2024. Prima rundă va avea loc la București, fiind însă o probă de șah rapid între 23-24 martie, urmând apoi etape la: Cluj-Napoca (14-15 iunie), Brașov (15-21 iulie) și Timișoara (4-5 august). Finala România Grand Prix este programată între 7-10 decembrie, într-o locație care nu a fost încă stabilită.

  În 2023, Arad Grand Prix Classic a avut un fond de premiere de 30.000 de euro și a fost câștigat, conform așteptărilor, de principalul favorit, armeanul GM Haik Martirosyan (elo 2683), care în ultima rundă de la vechiul cazinou a remizat cu GM Alan Pichot (Spania), „buholctz-ul” plasându-l în fața americanului Niemann (elo 2260 – favorit 2) și macedonianului Nikolovski (elo 2361 – favorit 56!, principala surpriză a întrecerii gândite acum un deceniu și jumătate de Alin Câmpeanu (președinte Șah Club Vados Arad), care au încheiat tot cu 7,5 puncte după cele 9 runde desfășurate.

  Citește și: Un șahist armean a triumfat la Grand Prix Classic Arad! „Nebunii” nu și-au făcut de cap la turneul cu premii de 30.000 de euro, calculele hârtiei fiind respectate

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.