miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un șahist armean a triumfat la Grand Prix Classic Arad! „Nebunii” nu și-au făcut de cap la turneul cu premii de 30.000 de euro, calculele hârtiei fiind respectate

  de Dan Lazăr | 14 august 2023, 10:32 AM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  1

  A patra etapă din cadrul Grand Prix România la șah s-a încheiat duminică, după o săptămână dedicată sportului minții în Arad. A triumfat, conform așteptărilor, principalul favorit, armeanul GM Haik Martirosyan (elo 2683), care în ultima rundă de la vechiul cazinou a remizat cu GM Alan Pichot (Spania), „buholctz-ul” plasându-l în fața americanului Niemann (elo 2260 – favorit 2) și macedonianului Nikolovski (elo 2361 – favorit 56!, principala surpriză a întrecerii gândite acum un deceniu și jumătate de Alin Câmpeanu (președinte Șah Club Vados Arad), care au încheiat tot cu 7,5 puncte după cele 9 runde desfășurate.

  Top 10 Arad Grand Prix Classic 2023:

  1. Haik Martirosyan (Armenia)
  2. Hans Niemann (SUA)
  3. Nikola Nikolovski (Macedonia)
  4. Alain Pichot (Spania)
  5. Momchil Petkov (Bulgaria)
  6. Gupta Sankalp (India)
  7. Mircea Pârligras (România)
  8. Luca Moroni (Italia)
  9. Gergely Kantor (Ungaria)
  10. Kaido Kulaots (Estonia)

  Top 3 feminin:

  1. Alessia Ciolacu (România)
  2. Michal Lahav (Israel)
  3. Mihaela Sandu (România)

  Dintre șahiștii legitimați la cluburi din Arad, cei mai bine s-au clasat: Felix Ilinca (Vados) – locul 67, cu 6 puncte, Alexandru David (Vados) – locul 93, cu 5,5 pct. și Sandu Ungureanu (Vados) – locul 127, tot cu 5,5 puncte.

  Grand Prix România, cu un fond de premiere total de 175.000 de euro, va continua la Cluj-Napoca, în 4-5 septembrie, și se va încheia în 4-5 decembrie, la Alba Iulia, cu etapa finală. Fondurile sunt asigurate de FR de Șah.

  Citește și: Doar doi șahiști mai au punctaj maxim după cinci runde la Arad Grand Prix Classic

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.