joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Aradul, oraș mic, a mai pierdut un artist mare! Luminița Penișoară a murit lăsând lucrări în colecții particulare din mai multe țări

  de Mihai Todoca | 17 iulie 2023, 12:32 PM | Știri Arad

  2

  Luminita Penisoara (n. 26 octombrie 1954), important pictor și scenograf român și fiica pictorului Penișoară Viorel Stegaru, a murit. Artista a studiat la Institutul de Arte Plastice Iaşi, în clasa prof. Dan Hatmanu, promoţia 1976.
  Luminița Penișoară a trăit cea mai mare parte a vieții sale la Arad unde a fondat „Filiala Arad a UAPR”, și a avut mai multe expoziții în cadrul aceleiași galerii.

  De numele ei se leagă și Teatrul de Stat Arad, unde a și lucrat, iar printre altele „a semnat” decorul pentru Domnişoara Nastasia”, de G.M. Zamfirescu, costumele la „Tartuffe”, de Molière și altele.  Artista a ilustrat mai multe cărți, printre care se numără și cărțile de basme ale scriitoarei Lucia Bibarț (Zâna Pădurii, Sirena Surena)

  A devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România în 1991 și are mai multe lucrări  în colecții particulare din Franța, Italia, Germania, Iugoslavia și Israel.

  Dumnezeu să o odihnească!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.