Update Aradul, „blocat” de apa de ploaie. Mai multe drumuri sunt acoperite de apă, altele sunt închise, traficul este deviat. Primăria a evaluat situația

  Ploile torențiale nu se mai termină, iar canalizările sunt înfundate, nu mai fac față la atâta cantitate de apă. În multe zone s-au format adevărate lacuri, Poliția Locală a blocat drumul spre podul de la Subcetate, în Micălaca, mai  multe artere de circulație sunt impracticabile, fiind la latitudinea fiecăruia dacă dorește să riște să-și umple autoturismul cu apă de ploaie. Pasajul de la Billa (așa cum este denumit popular) este curat, dar nu știm pentru cât timp (probabil că oamenii de la Compania de Apă stau „de șase”… ).

  Pe Calea Iuliu Maniu, apa a început să iasă dintr-o gură de canal, iar soluția instantă, pentru vremuri grele am adăuga noi a fost să proptească o mașină cu roata peste ea. Sperăm că se va ajunge ca în viitor să nu mai apeleze la aceste mici artificii.

  Menționăm că la finalul articolului am adăugat și evaluarea oficială a situației, așa cum figurează în comunicatul de presă emis de Primăria municipiului Arad.

  Parcarea de la supermarketul Real și magazinul Jumbo

  Zona Polivalentă – Maranata, circulația este normală. Probleme apar pe alocuri pe Bulevardul Praporgescu, unde s-a adunat multă apă.

  UPDATE

  Comunicat. Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția Locală și Compania de Apă Arad au intervenit în prima parte a acestei zile în mai multe zone ale municipiului în încercarea de a diminua efectele nedorite ale ploilor abundente înregistrate în contextul codului portocaliu de precipitaţii anunţat pentru 17 iunie 2020.
  Compania de Apă Arad a intervenit cu toate utilajele din dotare. Cantitățile excepționale de precipitații, ca cele căzute în această dimineață, creează probleme atunci când se manifestă în timp scurt și mai ales în perioade ploioase. Conform ANM, în Arad
  s-au înregistrat precipitații de peste 60 l/mp în această dimineață. Din această motiv, deși stațiile de pompare au funcționat la capacitate maximă, în unele zone, canalizarea a făcut cu greu față.
  La pasajul de la strada Voinicilor s-a intervenit doar pe un singur sens de mers, circulația autovehiculelor fiind oprită doar pentru scurt timp. În zona Gemi Center și la sensul giratoriu spre cartierul Sânnicolau Mic s-a acționat cu vidanje și motopompe.
  În continuare, Aradul este sub avertizare de ploi torențiale însemnate cantitativ, astfel, echipele Companiei rămân mobilizate pentru a interveni dacă situația o va impune.
  În tot acest timp mai multe echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală au fluidizat sau după caz, au restricționat traficul în zonele cu probleme:
  – b-dul Nicolae Titulescu zona Gemi Center – ambele sensuri de circulație
  – intersectia străzilor Felix și Batistei
  – strada Pompei
  – strada Micșunelelor
  – strada Diogene
  – sensul giratoriu spre Sânnicolau
  – intersecția străzilor Cocorilor și Henri Coandă
  – intersecția străzilor Cocorilor și Aprodul Purice
  – b-dul Iuliu Maniu
  Probleme au apărut în mai multe localități din județ unde a fost solicitată intervenția Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Problema de pe Calea Iuliu Maniu este de ani de zile, dar de fiecare data se aplica acceasi metoda ingenioasa cu masina parcata pe capacul de canal. Cu mentiunea ca apa nu este apa de ploaie, ci un amestec de pluvial cu menajer ce iese din canalul CET-ului!? Noi inca speram la un miracol…poate pe viitor o sa fie ploi mai scurte si mai rare si nu va mai aparea aceasta problema.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.