Update Aradul a căzut la pace cu Timișoara. S-au înțeles cu privire la beton și verdeață

  de Raluca Medeleanu | 20 decembrie 2014, 12:06 PM | Naţional | Topic special

  2

  În timp ce arădenii protestează împotriva desființării Parcului Eminescu, iar administrația anunță că „doar a amânat proiectul, nu că a renunțat la el”, vecinii timișoreni lucrează și ei din greu pentru a face schimbări radicale aspectului orașului de pe Bega, pentru a demonstra că sunt pregătiți pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Una dintre deciziile luate pentru a „înfrumuseța” orașul dimprejurul Begăi este la fel de „pro-ecologică” precum planurile primarului Falcă. Subiectul „Piața Libertății” din Timișoara. Aceasta a fost, până nu demult, o zonă pietonală în care predomina verdeața. timisoara_2012____36_2_large Însă, în zilele astea, cine mai are nevoie de iarbă și de verde? Cine mai are nevoie de oxigen în orașe care devin din ce în ce mai sufocate de aromele tobelor de eșapament? Noul aspect al Pieții Libertății, numită mai nou pe internet Piața Roșie, e destul de simplu de descris: PAVAJ. Și cam atât. Măcar câțiva pomi, de pe margini, au scăpat ca prin minune…. piata libertatii timisoara 2015 A început oare un „trend” în administrațiile orașelor românești prin care se renunță la verdeață? Sau Falcă și Robu (primarul Timișorii) se copiază unul pe celălalt, știut fiind faptul că au ajuns colegi de partid… Totuși, trebuie să recunoaștem că Timișoara are mult mai multe parcuri decât Aradul, ceea ce face ca desființarea unei zone verzi în orașul nostru să fie considerată o crimă împotriva naturii.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.