Aradul a căzut la pace cu Timișoara. S-au înțeles cu privire la beton și verdeață





În timp ce arădenii protestează împotriva desființării Parcului Eminescu, iar administrația anunță că „doar a amânat proiectul, nu că a renunțat la el”, vecinii timișoreni lucrează și ei din greu pentru a face schimbări radicale aspectului orașului de pe Bega, pentru a demonstra că sunt pregătiți pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Una dintre deciziile luate pentru a „înfrumuseța” orașul dimprejurul Begăi este la fel de „pro-ecologică” precum planurile primarului Falcă. Subiectul „Piața Libertății” din Timișoara. Aceasta a fost, până nu demult, o zonă pietonală în care predomina verdeața. Însă, în zilele astea, cine mai are nevoie de iarbă și de verde? Cine mai are nevoie de oxigen în orașe care devin din ce în ce mai sufocate de aromele tobelor de eșapament? Noul aspect al Pieții Libertății, numită mai nou pe internet Piața Roșie, e destul de simplu de descris: PAVAJ. Și cam atât. Măcar câțiva pomi, de pe margini, au scăpat ca prin minune….
A început oare un „trend” în administrațiile orașelor românești prin care se renunță la verdeață? Sau Falcă și Robu (primarul Timișorii) se copiază unul pe celălalt, știut fiind faptul că au ajuns colegi de partid… Totuși, trebuie să recunoaștem că Timișoara are mult mai multe parcuri decât Aradul, ceea ce face ca desființarea unei zone verzi în orașul nostru să fie considerată o crimă împotriva naturii.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)