marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Câți arădeni au exagerat cu mâncarea și băutura, ajungând la Urgențe de Paști

  de Raluca Medeleanu | 17 aprilie 2023, 12:25 PM | Știri Arad

  0

  Sfintele Sărbători Pascale sunt un prilej de meditare asupra bunătății și ajutării aproapelui, însă după postul lung de dinainte, unii oameni ajung să facă exces de zel când se așează la masa de Paști. Anul acesta nu a fost o excepție pentru situații în care oamenii fie au mâncat prea mult, fie au băut mai multe pahare decât puteau duce, astfel ajungând să cheme ambulanța pentru a îi transporta la Urgențe.

  Potrivit datelor oferite de reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în perioada dintre Vinerea Mare și Duminica Paștelui Ortodox, un total de 366 adulți și 144 copii au ajuns la Urgențe.

  Perioada de referință este Vineri, 14 Aprilie, de la ora 08:00 dimineața și Luni, 17 Aprilie, până la ora 08:00 dimineața.

  În perioada menționată, dintre cei 366 adulți care au ajuns la UPU din cadrul Spitalului Județean Arad, 47 au ajuns din cauza problemelor digestive, 11 din cauza intoxicației cu alcool, iar ceilalți din cauza problemelor cardiace (27) și neurologice (28).

  Dintre cei 114 copii care au ajuns în aceeași perioadă la UPU, 19 au ajuns din cauza problemelor digestive, unul din cauza intoxicației cu alcool, unul din cauza problemelor cardiace și unul din cauza problemelor neurologice.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.