Arădeanul Sorin Blejnar, fost șef al ANAF, trimis în judecată pentru o mită de peste un milion de euro!

  de - | 22 august 2019, 2:28 PM | Naţional | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost trimis joi în judecată, alături de mai foști șefi din ANAF, fiind acuzat că a luat mită 1.200.000 de euro în perioada mai 2011-aprilie 2012, banii având caracterul unei „taxe de protecție”, arată DNA.

  În acest dosar, au fost trimiși în judecată Sorin Blejnar – la data faptei președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru infracțiunea de luare de mită și soția sa, Andreea Florentina Blejnar, pentru complicitate la infracțiunea de complicitate la infracțiunea de luare de mită, Viorel Comăniță – la data faptei vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) cu rol de conducător al Autorităţii Naţionale a Vămilor, pentru infracțiunea de luare de mită, Sorin Florea – la data faptei comisar general adjunct al Gărzii Financiare, pentru infracțiunea de luare de mită.

  “În calitate de președinte, vicepreședinte, respectiv de comisar general adjunct al Gărzii Financiare, inculpații Blejnar Sorin, Comăniță Viorel și Florea Sorin au primit sume de bani de la un om de afaceri, prin intermediari, pentru ca, în schimb, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, cei trei inculpați să protejeze activitatea nelegală desfășurată de societatea comercială coordonată de omul de afaceri. Ajutorul dat de complicele Blejnar Andreea Florentina a constat în primirea banilor destinați lui Blejnar Sorin, de la doi interpuși ai omului de afaceri”, arată DNA, într-un comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.

  Concret, cei trei au primit drept mită următoarele sume de bani:

  – Sorin Blejnar – 1.200.000 euro în perioada mai 2011-aprilie 2012
  – Viorel Comăniță – 960.000 euro în perioada mai 2011- mai 2012
  – Sorin Florea – 300.000 euro în perioada mai 2011- iunie 2012

  Procurorii DNA arată că sumele primite drept mită de cei trei inculpați au avut caracterul unei „taxe de protecție” încasate de cei trei funcționari publici cu putere de decizie, pentru ca activitatea ilegală a societății controlate de Radu Nemeș, care plătea respectiva „taxă”, să nu fie observată și nici oprită de organele fiscale.

  Citește mai multe AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.