duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Aproximativ 93% dintre cei internați în spitalele din Arad, din cauza coronavirusului, nu sunt vaccinați

  de Andreea Daniela B. | 29 decembrie 2021, 3:43 PM | Recomandările editorilor | Sănătate

  0

  Sistemul medical este sufocat, în special în România, dar și la Arad. De asemenea, pe lângă valul mare de cazuri, mai avem un val, cel al nevaccinaților. Conform datelor furnizate de reprezentanții Spitalul Județean, în urmă cu puțin timp, din totalul de pacienți ajunși la spital din cauza infectării, 93% nu erau vaccinați. Spre exemplu, ieri, din 88 de persoane internate, 70 erau nevaccinate, 17 vaccinați și unul în comă, motiv pentru care nu s-a putut afla dacă acesta este sau nu vaccinat.

  Din fericire, singura parte bună este că datorită numărului scăzut de infectați din ultima perioadă, locurile din spital nu mai sunt o problemă, în momentul de față fiind libere chiar și unele dintre cele de la ATI. Cu toate acestea, conducerea Spitalului Județean se pregătește pentru valul care urmează, unul care se arată mai agresiv ca cele dinainte și au scos la concurs mai multe posturi pentru a acoperi cadrele medicale care au plecat până acum sau au ieșit la pensie.

  În momentul de față stăm destul de bine. Astăzi, 29 decembrie, la ora 11, aveam 85 de pacienți cu Covid-19 internați, dintre care 10 sunt pe secția de Terapie Intensivă, avem și locuri libere la Grădiște. În ultima perioadă am încercat să găsim soluții pentru a aduce personal medical în zonele și secțiile în care este nevoie pentru a reîntregi echipele de pe fiecare secție, asta având în vedere că majoritatea cadrelor medicale, a asistenților și brancardierilor au fost detașați în alte locuri, pe secțiile Covid, acolo unde era mai mare nevoie de ei. Am scos la concurs o grămadă de posturi, am avut o angajare pe perioadă determinată”, a declarat directorul Spitalul Județean, Cătălin Hreniuc.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.