marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aproape 2500 de arădeni au apelat la consilierea psihologică gratuită în perioada pandemiei

  de Special Arad | 10 iunie 2020, 4:32 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat.  Odată cu declararea Stării de urgență Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, prin Centrul de Consiliere si semnalare a situațiilor de urgență în domeniul asistenței sociale, a pus la dispoziția cetățenilor două numere de telefon 0257/983 și 0733889812 prin care aceștia au putut solicita sprijin, zilnic, între orele 08:00 și 20:00.

  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad reprezentată prin director, Erika Stark, a încheiat o convenție de colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Arad, reprezentată prin director executiv, Horea Timiș și Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, obiectul acesteia fiind colaborarea între cele trei instituții în vederea asigurării serviciilor de consiliere psihologică suportivă telefonică pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, în carantină, dar și internate în unitățile sanitare destinate pacienților infectați cu virusul SARC-COV-2.

  De la începutul perioadei și până în prezent au fost sprijinite prin Rețeaua Solidarității de la D.G.A.S.P.C. Arad un numar total de 2470 de persoane, după cum urmează:

  • Apeluri/solicitări primite din partea cetățenilor – fiind în număr de 370.
  • Consilieri telefonice suportive, altele decât persoanele aflate în izolare la domiciliu, în carantină, dar și internate în unitățile sanitare destinate pacienților infectați cu virusul SARC-COV-2 – fiind în număr de 74.
  • Persoane/familii sprijinite cu alimente pe raza județului Arad – fiind în număr de 96.
  • Persoane cărora li s-au oferit servicii de consiliere psihologică suportivă telefonică pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, în carantină, dar și internate în unitățile sanitare destinate pacienților infectați cu virusul SARC-COV-19 – fiind în număr de 1930.

  Serviciile de consiliere suportivă vor continua pe tot parcursul perioadei stării de alertă și sunt adresate tuturor persoanelor afectate ca urmare a interacțiunii directe sau indirecte cu virusul COVID-19.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.