Aplicația online „Rabla pentru electrocasnice”, tot o rablă. Proiectul a fost amânat din cauza unei defecțiuni

  de - | 16 decembrie 2020, 12:10 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Programul Rabla pentru electrocasnice rămâne suspendat, după ce ieri aplicația online prin care clienții se pot înscrie la vouchere s-a blocat, anunță agenția de presă Rador.

  Ministrul mediului, Mircea Fechet, spune că situația este inadmisibilă în condițiile mai multor luni de pregătire și a cerut revocarea din funcție a președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, Dan-Cătălin Vatamanu. Reprezentanții administrației care gestionează programul au spus că lansarea proiectului este amânată pentru o dată ulterioară din motive de securitate cibernetică.

  Programul Rabla ar fi trebuit să permită de ieri, de la ora 12:00, înscrierea persoanelor fizice în proiectul național de înlocuire a echipamentelor electrocasnice uzate, dar aplicația online nu a funcționat. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că a primit asigurări constante că nu există probleme tehnice, care ar putea împiedica demararea programului prevăzut anul acesta cu un buget de 40 de milioane de lei, dublu față de anul 2018. El a cerut demisia din funcție de președintelui Administrației Fondului pentru Mediu. Reprezentanții instituției au spus că decizia de amânare a proiectului a fost luată de teama atacurilor cibernetice și a pericolului de clonare a unor informații, dar momentul relansării nu a fost precizat.

  Pe baza programului Rabla se emit vouchere electronice, cu o valabilitate de 15 zile, care pot fi folosite atât fizic, cât și online, în schimbul unui aparat vechi, pentru achiziționarea de produse electrocasnice de ultimă generație, cu eficiență energetică ridicată și cu impact relativ mic asupra mediului. Cu aceste vouchere cu o valoare cuprinsă între 200 și 500 de lei pot fi cumpărate mașini de spălat și uscătoare de rufe, aparate de aer condiționat, frigidere, televizoare, dar și laptopuri și tablete.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.