vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    9 lucruri fascinante despre mașina de spălat vase

    de Special Arad | 26 noiembrie 2021, 5:44 PM | Advertorial

    0

    (foto: emag.ro)

    Cu toții iubim mâncarea. Este un adevăr universal. Singurul lucru pe care nu-l iubim, însă, este să trebuiască să spălăm vasele după. Din fericire pentru cei mai mulți dintre noi, mașina de spălat vase este o opțiune solidă pentru cei care au probleme cu spălatul de mână. În afară de stivuirea vaselor și a paharelor murdare în mașina de spălat vase și apăsarea câtorva butoane, cât de multe știți cu adevărat multe despre ea?

    Iată câteva lucruri ingenioase, informații amuzante și fascinante care vă vor face să vă uitați cu alți ochi la mașina de spălat vase.

    1. Mașina de spălat vase a fost inventată în 1887 de către o doamnă bogată, datorită faptului că servitorii ei îi ciobeau mereu porțelanurile fine.

    Prima mașină de spălat vase fiabilă, acționată manual, a fost inventată de Josephine Cochrane în 1887. Se pare că Cochrane, care nu spăla niciodată vase, a inventat mașina de spălat vase pentru că servitorii ei îi ciobeau constant vasele din porțelan. Cochrane a continuat să producă mașini de spălat vase cu propria companie, care a devenit mai târziu KitchenAid.

    2. Primele mașini de spălat vase erau acționate manual, cu compartimente de sârmă care țineau vasele în timp ce erau stropite cu apă fierbinte cu detergent

    Deoarece nu era complet automată, operatorii trebuiau să acționeze o manivelă de mână pentru a curăța vasele. Vă face să apreciați tehnologia pe care o avem acum, nu-i așa?

    3. 79% dintre persoanele chestionate de Cascade repun în funcțiune mașina de spălat vase, doar pentru a evita descărcarea acesteia.

    Pentru că de ce să faceți astăzi ceea ce puteți face mâine? Deși este o risipă uriașă de apă, suntem siguri că mai mulți dintre voi au încercat acest lucru o dată sau de două ori în viața lor. Lucrurile se adună, planurile se întâmplă și pur și simplu nu prea vreți să descărcați mașina de spălat vase.

    4. Deși a fost inventată în 1887, mașina de spălat vase a fost vândută publicului abia în 1950.

    Invenția lui Cochrane a funcționat perfect, dar inițial a fost achiziționată doar de hoteluri și restaurante mari. Nu a fost pusă la dispoziția populației decât peste 60 de ani.

    5. Folosirea mașinii de spălat vase economisește mai multă apă decât spălatul manual.

    Spălarea manuală a vaselor consumă în medie 100 de litri de apă pe ciclu. În comparație cu cei 16 litri pentru o mașină de spălat vase de astăzi, aceasta este o diferență uriașă.

    6. 96% dintre oameni petrec o ORĂ în fiecare săptămână pentru prespălare.

    Ați putea petrece cu ușurință acest timp urmărind ceva mai educativ. Prespălarea poate irosi până la 75 de litri de apă pe ciclu. Pur și simplu răzuiți mâncarea și lăsați mașina de spălat vase să facă treaba în locul dumneavoastră. Veți obține de fapt vase mai curate în acest fel, deoarece detergentul are ceva de care să se agațe.

    7. 42% dintre oameni au reîncărcat mașina de spălat vase pentru că nu le-a plăcut modul în care aceasta a fost făcută.

    Gândiți-vă la asta ca la un joc de Tetris. Vreți să folosiți cât mai mult din spațiul din mașina de spălat vase în cel mai eficient mod posibil. Altfel, oricum va trebui să o faceți din nou, irosind și mai mult timp și efort.

    8. Așezați obiectele cu fața în jos atunci când încărcați mașina de spălat vase.

    Acest lucru îi permite apei murdare să se scurgă în mod corespunzător. Se pare că acest lucru ar trebui să fie de bun simț, dar ați fi surprins de cât de multe persoane uită de el când încarcă mașina de spălat vase.

    9. Mașina dvs. de spălat vase poate spăla mult mai mult decât vase.

    Printre obiectele care pot fi spalate în mașina de spălat vase se numără cartofii, șepcile, periuțele de dinți, caserolele, jucăriile de animale din cauciuc și chiar șlapii. Deși este posibil să vreți să le spălați separat de toate celelalte vase, sau cel puțin să folosiți mai mult detergent.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.