duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Apariția tulpinii Covid-19 „Omicron” din Africa de Sud ar putea fi dezastrul epidemic la care experții avertizau că se va ajunge, neglijând țările sărace

  de - | 27 noiembrie 2021, 1:18 PM | Coronavirus | Internaţional

  0

  (foto: MGN)

  Apariția unei tulpini care evită răspunsul imun în Africa și răspândirea acesteia în Europa ar putea fi dezastrul epidemic la care experții avertizau că se va ajunge, dacă statele dezvoltate vor face stocuri de vaccin, în loc să ajute la vaccinarea națiunilor sărace, scrie Biziday.ro, citând Business Insider.

  Pe măsură ce noi vaccinuri anti-Covid au fost dezvoltate, aprobate, și puse la dispoziția statelor, experții din domeniul sanitar au tot avertizat că acestea trebuie să ajungă și la națiunile subdezvoltate, pentru a permite cel puțin vaccinarea cu o singură doză. Cu cât virusul infectează mai multe persoane, cu atât este, statistic, mai probabil să apară variante din ce în ce mai periculoase, care să facă vaccinurile existente ineficiente.

  Organizația Mondială a Sănătății a făcut apel în repetate rânduri la națiunile dezvoltate să doneze o parte din dozele de vaccin anti-Covid pe care le dețin, în loc să le țină în depozite sau să-și vaccineze populația cu trei doze. La momentul demarării campaniei de vaccinare cu doza booster (a treia) la nivelul marilor economii globale, OMS a cerut “stoparea de urgență” a proiectului, argumentând că administrarea celei de-a treia doze este „imorală și incorectă”. Dar apelul OMS a rămas fără răspuns.

  În august 2021, experții Organizației Mondiale a Sănătății avertizau că o distribuție mai largă și egală a dozelor de vaccin reduce riscul apariției unor variante din ce în ce mai periculoase.

  în Africa de Sud sau în Botswana, țările în care se suspectează că a apărut varianta „Omicron”, rata de vaccinare este de 20-23%, din cauza problemelor de aprovizionare cu vaccinuri.

  Sursa: Biziday / Business Insider

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.