marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aparatură de 35.000 lei pentru Spitalul Matern, din partea Organizației „Salvați Copiii” (Foto+Video)

  Reprezentanții vestitei organizații românești „Salvați Copiii” au ajuns astăzi, la ora 12,  la Spitalul Matern Arad pentru a inaugura cele două aparaturi medicale de ultimă generație pe care le-au donat Secției de Neonatologie. Este vorba de un aparat de măsurare transcutanală a bilirubinei și o lampă de fototerapie cu LED-uri. Donația face parte din campania numită „Bun venit pe lume”.

  Șefa secției, dr. Angelica Filimon, a ținut să mulțumească Gabrielei Alexandrescu (președintele executiv „Salvați Copiii România”) și doctorului Mihai Gafencu (președintele „Salvați Copiii”, filiala Timișoara) pentru donația făcută, explicând importanța pe care o au aceste două aparate în tratamentul nou-născuților.

  „Este un aparat care măsoară niște analize pentru o boală foarte cunoscută în rândul nou-născuților, anume iscterului neonatal, care afectează în special nou-născuții prematuri. Doctorii se tem de această afecțiune – întâlnită la 80% dintre cazuri – deoarece ea evoluează cu sechele majore dacă nu e depistată și evaluată corect la timp. Acest aparat identifică valorile sanguine ale bilirubinei și ne direcționează cât mai repede să luăm aceste măsuri. Aparatul dozează la nivel cutanat, este așadar o metodă noninvazivă, nedureroasă și ne-am dorit de mult să avem în dotarea maternității noastre acest echipament pentru că, în ultimul timp, se pune accent și pe evitarea durerii la nou-născuți. Lampa de fototerapie este, de fapt, tratamentul care se instituie”, a spus dr. Angelica Filimon.

  Aradul este însă doar unul dintre multele orașe din România ale căror spitale sunt ajutate de „Salvați Copiii” să se modernizeze. În paralel cu dotarea de aparatură, doctorii voluntari ai organizației au desfășurat nenumărate campanii de conștientizare, pornind la drum prin diferite localități rurale din țară și discutând direct cu mamele.

  Campaniile organizației sunt mai mult decât necesare, mai ales că România se află pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă.

  Despre activitatea membrilor „Salvați Copiii” au oferit mai multe informații cei doi reprezentați sosiți la Arad. Dr. Mihai Gafencu, care este membru încă din 1994, a făcut o retrospectivă a activității organizației. „Avem deja o istorie de câțiva ani în care încercăm să ajutăm spitalele românești. Eu sunt un frustrat al sistemului nostru, sau mai bine spun al non-sistemului nostru sanitar, și știu foarte clar că lipsurile mari nu pot fi suplinite decât punctual. Guvernul nu a avut niciodată destui bani să ajute toate spitalele din România. Atunci, cred că cel mai bine e să întrebi pe fiecare cât putem, prin campaniile noastre, «Ce aveți nevoie?» și, punctual, să aducem ceea ce, de fapt, pe umerii conducerii stă, de câțiva ani, pentru că trebuie să facă liste, aprobări care, până la urmă, pot ajunge la tine abia după doi ani, dar tu să ai nevoie astăzi…”, a spus Dr. Mihai Gafencu.

  Noi am venit să mulțumim oamenilor din Arad care au susținut campania «Bun venit pe lume» și să-i mulțumesc doamnei Liliana Bock, pentru că a fost sufletul campaniei aici, local. Este un voluntar dedicat al organizației, împreună cu fiica ei Iulia și cu toată familia”, a spus Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației.

  Donația nu ar fi fost posibilă fără contribuția arădenilor care au donat sume oricât de mici, în cadrul campaniei desfășurată în Atrium Mall, în ultimii doi ani. Din puțin câte puțin, se pot face lucruri mari.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.