Antonela Toma își lansează cartea „Descoperă Egiptul” la Biblioteca Județeană A.D. Xenopol

  de Special Arad | 5 December 2022, 4:26 PM | Cultură

  0

  Comunicat. Piramidele, Sfinxul, comorile faraonilor, monumentele și templele antice din Valea Nilului, hieroglifele, mumiile, papirusurile și artefactele vechi de mii de ani – sunt doar câteva repere ale unui tărâm fermecat: Egiptul.

  „Descoperă Egiptul” este chiar titlul volumului semnat de Antonela Toma, volum ce se va lansa joi, 8 decembrie 2022, începând cu orele 16:00, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Sala „Astra”.

  După cum afirmă autoarea, volumul „Descoperă Egiptul” este inspirat de pasiunea de a descoperi „un tărâm magic, ce s-a deschis înaintea mea și m-a primit de fiecare dată cu ospitalitate și căldură. Cartea în sine reprezintă un jurnal de călătorii, presărat cu unele capitole din zona spiritualității antice a vechilor egipteni”. O enciclopedie turistică, un ghid de călătorie, un crâmpei din istoria și civilizația Egiptului antic, prefațată de prof. dr. Taha Abed, care descoperă în acest volum „nu doar o lume fascinantă și plină de mister”, ci și „pasiunea față de această lume nemuritoare, a autoarei Toma Antonela Maria”, care prezintă cititorilor, pe parcursul a 13 capitole, minunile faraonilor „ca un ghid, o enciclopedie a istoriei petrecute pe nisipul arzător al Saharei, străbătut de somptuosul Nil, ce a avut un rol decisiv în evoluția comorii pământului: Egiptul”.

  Volumul „Descoperă Egiptul”, apărut la Editura Concordia Arad, în anul 2020, va fi prezentat de d-na Istrate Laura Daniela și pr. Gabriel Vladu, moderator fiind prof. documentarist Ioana Nistor. Cu acest prilej, va fi lansat și site-ul dedicat al volumului „Descoperă Egiptul”.
  Vă așteptăm cu drag la Bibliotecă, la o inedită lecție de istorie, cultură și civilizație, o adevărată călătorie în timp, diversă și unică prin tărâmul despre care Herodot scria: „nicăieri în lume nu vom găsi la un loc atâtea lucruri minunate și de o grandoare care te lasă fără cuvinte”: Egiptul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.