Angajatorii vor putea să deducă abonamente la sală pentru angajați, în limita a 400 de euro

  de - | 30 January 2023, 12:18 PM | Naţional

  0

  Legea 34/2023, publicată în Monitorul Oficial din 12 ianuarie 2023, va permite angajaţilor şi angajatorilor să deducă în limita a 400 de euro/persoană abonamentele la sală, indiferent dacă este vorba de cluburi sportive sau centre de fitness. Facilităţile se aplică începând cu veniturile aferente lunii februarie 2023.

  Există astfel posibilitatea deducerii contravalorii abonamentelor sportive la stabilirea venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real. De asemenea, aceste costuri se pot deduce atunci când sunt suportate de angajați, din veniturile salariale brute la determinarea bazei impozabile.

  Totodată, contravaloarea abonamentelor sportive, suportate de angajatori pentru angajații proprii, poate fi luată în considerare la stabilirea pachetului de beneficii extra salariale acordate angajatului, care nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale, și care cumulat, nu trebuie să depășească 33% din salariul de baza. Abonamentele trebuie făcute doar la operatori cu următoarele coduri CAEN: CAEN 9311- Activități ale bazelor sportive; CAEN 9312 – Activități ale cluburilor sportive; CAEN 9313 – Activități ale centrelor de fitness.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.