vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Angajatorii pot beneficia de sosirea refugiaților în România! Aceștia ar primi și case

  de Special Arad | 17 septembrie 2015, 9:55 AM | Naţional

  0

  Angajatorii ar urma să fie scutiți de plata dărilor la stat pentru angajații din rândul refugiaților. Asta însemnand ajutor din partea statului pentru integrarea refugiaților.

  Aceasta este o propunere, venită din partea lui Goran Lazkin – președintele Comunităților Kurde și vicepresedinte Forumului Democrat Sirian din Romania, care consideră că statul român, dacă ar dori, ar avea posibilitatea să integreze refugiații care vor ajunge în țara noastră.

  În plus, refugiații ar putea primi și case, dacă ar exista voință din partea statului, mai spune sirianul.

  „Sunt foarte multe clădiri în Bucuresti, nu mai zic în provincie, părăsite de Dumnezeu”, spune Goran Lazkin, într-un interviu acordat pentru ziare.com. În plus, o  soluție ar putea fi și casele părăsite de sași în Transivania, acolo unde sate întregi sunt nepopulate, mai spune acesta.

  Faptul că Romania nu acceptă cote impuse de refugiați este comentat de președintele Comunităților Kurde ca un lucru rușinos pentru România.

  „Dacă avem 15.000 de români în Siria, oare noi nu suntem în stare să primim 6.000 de sirieni?”, întreabă Lazkin.

  Despre integrarea imigranților, președintele comunităților kurde în România este de părere că nu se fac prea multe în țara noastră. Imigranții sunt cazați, i se dă fiecăruia o sumă 80 de lei pe lună, până când primește azil, și cam atât. Iar căminele unde sunt cazati sunt pline de gândaci și de șobolani.

  Pentru integrarea refugiaților, Lazkin vine cu propunerea ca aceștia să fie cuprinși într-un program bine pus la punct de învățare a limbii române iar la angajare să beneficieze de anumite facilități.

  De exemplu, statul român ar putea oferi beneficii firmelor care angajează refugiați sau îi poate ajuta pe imigranți să devină agricultori, sugerează acesta.

  Sursa: reporterul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.