joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Angajații platformelor online ar putea beneficia de salariu minim și zile de concediu. Propunerile Comisiei Europene

  de - | 20 februarie 2022, 9:42 PM | Undeva

  0

  (foto: www.go4it.ro)

  Angajaţii care lucrează pe cont propriu pe platforme online, inclusiv cei care livrează mâncare, ar putea beneficia de un salariu minim și implicit de zile de concediu, plus plata contribuțiilor sociale.

  Sunt propunerile Comsiei Europene pentru reclasificarea muncitorilor din așa-numita economie la cerere. Un studiu realizat de sindicatele europene arată că 17 la sută din numărul total al angajaților lucrează în prezent pentru diferite platforme digitale.

  Cei mai multi dintre colaboratorii unor asfel de platforme sunt administratorii unor microintreprinderi, ori sunt persoană autorizată, pe scurt PFA. Contribuțiile sunt plătite la nivelul salariului minim pe economie, în baza unui contract de prestări servicii cu Casa de Sănătate. Comisia Europeană și-a propus să reglementeze statutul acestor angajați: să aibă un salariu minim garantat, concedii medicale plătite, zile de vacanță și posibil șomaj.

  Citește știrea integrală pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.