Reducerile și recenziile false în comerțul online vor fi aspru amendate

  de - | 3 May 2022, 8:40 AM | Naţional

  0

  (foto: CardMapr / Unsplash.com)

  Guvernul a decis să implementeze o directivă europeană care îi protejează pe cei care fac shopping pe internet. Vor fi sancţionate reducerile şi recenziile false, iar platformele online trebuie să anunţe publicitatea plătită. În caz contrar, amenzile pot ajunge până la patru la sută din cifra de afaceri, scrie Observatornews.ro.

  Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care transpune directiva europeană Omnibus – cea care ar urma să-i protejeze pe consumatori, în special în mediul online.

  De acum înainte, recenziile și reducerile false vor intra sub sfera practicilor comerciale incorecte și vor fi sancționate. La fel şi promovarea unui un produs, pentru care se specifică faptul că achiziţia se face de la un vânzător acreditat, doar că de fapt vânzarea se face de la un terţ.

  Controalele vor fi făcute de ANPC, care va şi da amenzi. Ordonanţa de urgenţă va intra în vigoare la sfârşitul lunii mai.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.