marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Android vă poate ajuta să localizați un smartphone pierdut

  de Special Arad | 29 aprilie 2019, 10:50 AM | IT

  0

  Android vă poate ajuta să găsiți un smartphone pierdut dar trebuie îndeplinite anumite condiții pentru acest lucru. Telefonul smartphone să fie pornit, să fie conectat la Wi-Fi sau date, pe care Google le-a conectat la dispozitiv și să fie activată aplicația Find My Phone – Găsiți dispozitivul meu.

  În plus față de localizarea telefonului pierdut, această caracteristică vă permite să blocați și chiar să ștergeți datele din smartphone de la distanță.

  Vă prezentăm în rândurile de mai jos, prin intermediul PhonAndroid, cum să localizați rapid telefonul inteligent și modul de configurare al smartphone-ului astfel încât totul să funcționeze atunci când aveți nevoie de această caracteristică. Mai ales dacă aveți un smartphone de ultimă generație, un Apple iPhone XS, un Samsung Galaxy S9 sau unul din seria Galaxy S10, un Huawei P30, acestea sunt scumpe și oricine preferă să-l găsească decât să cumpere unul nou.

  Localizarea telefonului pierdut este foarte ușoară și practică, se economisește timp dacă ar trebui să-l căutați normal și, de asemenea, sunt protejate contactele și informațiile personale sensibile în caz de furt, deoarece puteți alege să blocați telefonul smartphone sau ștergeți toate datele. Dar este necesar ca telefonul smartphone să fie configurat corect!

  Există mai multe condiții pentru găsirea telefonului smartphone. Telefonul trebuie să fie activat, conectată la un cont Google, conectată la o rețea Wi-Fi sau de date, să fie vizibil pe Google Play și Find My Phone să fie activat.

  • Setați blocarea amprentei digitale și parola sau modelul de deblocare

  Dacă ați dezactivat parola ecranului de blocare sau modelul de securitate sau ați setat o parolă prea simplă de genul (00000, 123456 etc.) nu este o idee bună. Sunt cele mai simple parole! Dacă intenționați să găsiți rapid smartphone-ul pierdut, trebuie setată o parolă mai dificilă. Evitați recunoașterea facială, la multe smartphone-uri mai puțin performante aceasta poate fi înșelată cu o fotografie simplă. Pentru a seta blocarea, mergeți pur și simplu la Setări > Securitate.

  • Conectează-ți contul Google sau Samsung

  În mod normal, contul Google sau Samsung este deja legat de telefonul dvs. smartphone. Dacă nu aveți cont verificați în felul următor: Accesați Setări > General > Conturi sau Setări > Blocare ecran / Securitate > Urmărire mobil. Adăugați un cont Google sau Samsung după caz, dacă nu îl găsiți deja în listă.

  Verificați dacă dispozitivul este vizibil în Google Play. Pentru a verifica vizibilitatea dispozitivului pe Google Play: Accesați pagina de configurare Google Play. Accesați Vizibilitate și selectați dispozitivul.

  • Activați modul de localizare

  Accesați Setări > Securitate și localizare > Localizare. Activați opțiunea Fiind My Phone – Localizați dispozitivul. În mod normal, această funcție este activată în mod prestabilit. Dar dacă ați dezactivat-o: Accesați Setări > Securitate și localizare > Google > Securitate. Acum atingeți Localizați dispozitivul. Puteți urmări locația actuală, aproximativă, a dispozitivului pierdut. Dacă ați activat opțiunea „Trimiteți ultima locație” din setări, acesta va trimite ultima locație cunoscută a dispozitivului dvs. înainte de a fi deconectat de la server, ajutându-vă să identificați acea locație. Această disponibilitatea poate varia în funcție de dispozitiv sau de sistemul de operare.

  Blocați ecranul – Puteți bloca ecranul sau butonul de alimentare pe dispozitivul pierdut. Sunați dispozitivului pierdut – Dacă dispozitivul este în apropiere, acesta va suna tonul de apel timp de 5 minute la volumul său maxim, ajutându-vă să găsiți dispozitivul.

  Dacă cineva a înlocuit cartela SIM pe dispozitivul pierdut, veți putea verifica noul număr de telefon pe site-ul Web Find My Mobile printr-o notificare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.