„Anarhia” tomberoanelor de gunoi pe 6 Vănători. Polaris își asumă situația, dar are explicații

  de G. Tomescu | 27 septembrie 2017, 2:54 PM | Recomandările editorilor | Strada

  0

  Știri Arad. Imaginile de față ne-au fost trimise pe adresa redacției de către o cititoare, care ne-a semnalat „cum se face curățenie pe strada 6 Vânători”. Aceasta ne-a mai scris că „așteptăm cu lunile (n.red. – referindu-se la cei care locuiesc în zonă) să vină cineva să facă curat și când vin… surpriză: bătaie de joc”.

  Ne-am interesat care dintre firmele de salubrizare se ocupă de curățarea străzii respective, având în vedere că Polaris M Holding e pe picior de plecare din municipiul Arad, iar firma orădeană RER Ecologic Service – din câte știm – a preluat deja obligația salubrizării stradale în orașul nostru.

  Am aflat că de str. 6 Vănători se ocupă (deocamdată) tot Polaris M Holding, astfel că am contactat conducerea firmei pentru o poziție oficială, arătându-le pozele primite, iar aceștia au recunoscut că în cazul de față, clar, nu s-a făcut curățenie acolo. „Acest lucru se datorează și faptului că angajații noștri nu au măturat, cât și faptului că boschetarii fac dezordine înainte ca pubelele să fie golite. De golit se golesc de luni până vineri, o dată pe zi, după-masa”, ne-a declarat reprezentantul Polaris M Holding.

  „În ceea ce privește starea fizică a tomberoanelor, putem spune că noi nu ne mai permitem să investim în acest sens, deoarece suntem la sfârșit de contract. Un astfel de container costă 18 milioane de lei și ne-ar lua vreo șase luni de zile să recuperăm investiția. În schimb avem, periodic, un program de reparare a tomberoanelor deteriorate. În momentul în care va intra în vigoare Masterplanul, probabil că vor fi înlocuite toate”, a mai adăugat acesta.

  Licitația pentru Zona I a fost în data de 28 august, însă Polaris M Holding nu a participat. În această perioadă, Primăria evaluează ofertele companiilor participante la licitație și, în scurt timp, contractul cu Polaris M Holding pentru salubrizarea orașului se va rezilia.

  Fotografiile primite astăzi pe adresa redacției:

  2 3

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.