Amenzi de peste 770.000 de lei, după noi controale ale Protecției Consumatorilor în marile magazine din întreaga țară

  de - | 23 February 2022, 8:18 AM | Naţional

  0

  (foto: Europa FM)

  Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au controlat 65 de mari magazine din întreaga ţară, marți, şi au dat amenzi în valoare de peste 770.000 de lei.

  Unitățile comerciale aparțin Mega Image, Penny, Profi, Cora, Auchan, Carrefour şi Lidl, în toate fiind găsite nereguli.

  6 dintre acestea au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor, măsura fiind adoptată și pentru raioanele cu probleme din 25 de unităţi.

  Cele mai frecvente deficienţe constatate au fost vânzarea unor produse expirate, comercializarea unor produse în afara datei durabilităţii minimale care prezentau insecte în ambalaj, produse congelate care aveau culoarea modificată şi acumulări de gheaţă în ambalaj, fructe şi produse din carne cu urme de mucegai.

  Totodată, comisarii ANPC au găsit spaţii de expunere a produselor preambalate şi congelate neigienizat, cu resturi de etichete, impurităţi mecanice, insecte moarte (muşte şi gândaci de bucătărie), praf, rugină şi vopsea exfoliată în sistemul de ventilaţie al vitrinelor frigorifice, nerespectarea regimului de temeperatură pentru păstrarea preparatelor, utilizarea unor spaţii de depozitare neigienizate sau neconforme din punctul de vedere al regimului de temperatură sau al gradului de uzură al aparaturii, utilizarea unor cuptoare neigienizate, prezentând un strat gros de arsură şi grăsimi, gândaci vii.

  Citește mai mult pe Europafm.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.