luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Amenzi de până la 30.000 de lei pentru cei care comercializează băuturi energizante către minori

  de Ioana Costaș | 18 martie 2024, 1:04 PM | Știri Arad

  1

  Comercializarea băuturilor energizante către minori a fost interzisă prin lege. Cei care vând băuturi energizante către minori riscă amenzi de până la 30.000 de lei dacă fapta este săvârșită în incinta sau în apropierea unei unități de învățământ, instituții de sănătate ori destinate ocrotirii unor categorii de persoane.

  Direcția Generală Poliția Locală Arad aduce la cunoștința cetățenilor modificările aduse Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 (*republicată*) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. În acest sens, modificările legislative includ în categoria faptelor contravenționale, alături de comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori, atât comercializarea cât și oferirea, inclusiv prin automate comerciale, a băuturilor energizante către minori de către unitățile autorizate să comercializeze produsele menționate.

  Încălcările aspectelor mai sus menționate, sunt sancționate cu amendă al cărei cuantum este cuprins între 5.000 de lei și 20.000 de lei. Dacă fapta este săvârșită în incinta și proximitatea unei instituții de învățământ, a unei instituții de sănătate ori destinate ocrotirii unor categorii de persoane, contravenientul riscă amendă cuprinsă între 10.000 și 30.000 de lei”, transmite Poliția Locală Arad.

  Actul normativ precizează că băuturile energizante sunt acele băuturi care conțin combinații variate de carbohidrați, vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanțe, precum: cofeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactonă și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central.

  Citește și: Februarie, printre gunoaie: Poliţia Locală pare că şi-a făcut punct de lucru pe Mărului. Celelalte instituţii preferă să ocolească zona

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.